Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 24/07/2019

Η ψήφος εμπιστοσύνης στον Μιχάλη Καραμαλάκη και εν πολλοίς στις επιλογές του δείχνει πολλά

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ, που βρίσκονται σε εξέλιξη, φέρουν την «σφραγίδα» του νέου Αρχηγού, Μιχάλη Καραμαλάκη. 

Μέσα από επιλογές που έγιναν για υπηρεσιακούς λόγους αλλά και για λόγους συμβολισμού, ο Ηρακλειώτης αντιστράτηγος θέλησε να δώσει το στίγμα του και να στείλει ηχηρό μήνυμα: «είμαι εδώ και είμαι ισχυρός». 

[custom:google-ads]

Η περίπτωση του Μιχάλη Καραμαλάκη αποτελεί φαινόμενο στα αστυνομικά χρονικά. Και αν αμφισβητήθηκε ή αμφισβητείται από κάποιους, εκείνος παρέμεινε προσηλωμένος στον στόχο του και στο όνειρο του και απέδειξε ότι είναι πολύ …σκληρός για να τεθεί εκτός μάχης. Και η μάχη που καλείται να δώσει πλέον δεν είναι μία αλλά πολλές, δύσκολες και καθημερινές. 

Η τοποθέτηση του στην θέση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ ήρθε σε μία κομβική περίοδο κατά την οποία η νέα κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επιδιώκουν διακαώς να σηματοδοτήσουν θεαματικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας και αστυνόμευσης σε όλα τα επίπεδα. 

Η ψήφος εμπιστοσύνης στον Μιχάλη Καραμαλάκη και εν πολλοίς στις επιλογές του δείχνει πολλά. Ο ίδιος ο Αρχηγός δεν είναι αιθεροβάμων. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει η ανάληψη μίας τέτοιας θέση, πολύ δε περισσότερο σε μία περίοδο που επίκεινται αλλαγές σε όλα τα μέτωπα, ακόμα και πολλαπλές «συγκρούσεις». 

Αναπόφευκτα η θητεία του δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Όμως δείχνει προετοιμασμένος από καιρό.

Είναι η δική του ώρα, η δική του ευκαιρία να αφήσει το «αποτύπωμα» του.

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis