Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 06/12/2018

Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε απο τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θεόδωρο Α.Π Διαμάντη στο facebook, στη σελίδα της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ (Α.Π.)

Την 5.45 ώρα της 6-12-44, δέχθηκε επίθεση το Β. Α/Τ Αθηνών.

Το Τμήμα ευρίσκετο σε στρατηγικό σημείο,στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, μεταξύ του Συντάγματος Χωρ\κης Μακρυγιάννη ,των Γραφείων του Α Σώματος Στρατού και του Τμήματος Μεταγωγών Χωρ\κης στην οδό Ναυάρχου Νικοδήμου

Από την 4 και 5 Δεκεμβρίου οι εαμοελασίτες είχαν αρχίσει τις επιθέσεις στα Αστυνομικά Τμήματα ,έτσι ο Δ\τής του Β Α\Τ Αστυν Α ΖΑΡΟΥΛΗΣ Ι.με τους Υποδ\τες Αστυν Β ΚΟΜΨΑ Σπ. Και ΜΑΚΡΟΘΥΜΟ Γ.και τον Δ\τή του Παραρτήματος Ασφαλείας Αστυν Β ΠΗΛΙΑ Κ, έλαβαν ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΎΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΌΜΕΝΗ ΕΠΊΘΕΣΗ.

Από το απόγευμα της 5\12,άρχισαν οι προετοιμασίες των εαμοελασιτών.

Για την επίθεση κατά των λίγων ανδρών του Τμήματος διετέθησαν 1500 οπλίτες με άφθονα πυρομαχικά.

Το αρχηγείο τους εγκατεστάθει στην κλινική του γιατρού Νικολακόπουλου ,στην οδό Κυδαθηνέων 16,που ήταν κατά πληροφορίες ταγματάρχης του ΕΛΑΣ.

Παρά τις απειλές και τις κλήσεις για παράδοση οι Αστυνομικοί παρέμειναν στην θέση των, καίτοι εγνώριζαν ότι περίπτωση ενισχύσεως δεν υπήρχε.
Την 545 ώρα εξεδηλώθει η επίθεση, σφοδρώτατη, το Τμήμα εβάλλετο πανταχόθεν

Η αντίσταση γενναία

Την 10:15, όμως μετά 4ωρο μάχη ο Αρχ. ΜΠΑΜΠΕΤΑΣ ανέφερε ότι τα πυρομαχικά των αυτομάτων όπλων τελειώνουν...έμεναν μόνο 60.

Χειροβομβίδα τραυματίζει τους Β78 ΔΟΥΚΑ Γ, Β102 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΧΡ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ Π και θανάσιμα τον Αρχιφ ΜΑΡΚΟΥ ΘΕΟΔ.

Αιτημα του Δ\τού πρός το Α.Σώμα στρατού να κάνου έξοδο οι πολιορκημένοι Αστυνομικοί και να καταφύγουν στο οίκημα, απερρίφθη.

Την 11.00 ώρα τα πυρά των αμυνομένων σίγησαν. . 

Το τμήμα κατελήφθει και οι Αξιωματικοί και Αστυφ ετέθησαν υπό περιορισμό στην κλινική Νικολακόπουλου.

Οι συλληφθέντες με δεμένα χέρια μετά το μεσημέρι,προπηλακιζόμενοι ,περιεφέρθησαν συνοδεια,των ελασιτών,στου Ψυρρη,στον Ν.Κόσμο στηνν Γούβα ,στον Υμηττό ,και τελικά στον 5 τομέα στην Ηλιούπολη όπου φυλακίστηκαν σε μια έπαυλη ,στην άκρη του συνοικισμού.

Στην Ηλιούπολη στις 7-12 λαικό δικαστήριο τους δίκασε σε θάνατο.

Την 20 ώρα της ιδίας εκτέλεσαν με ριπές οπλοπολυβόλων τους , Αστυν Α.ΖΑΡΟΥΛΗ Ι, και τους Αστυν Β ΚΟΜΨΑ ΜΑΚΡΟΘΥΜΟ, ΠΗΛΙΑ.

Την επομένη εκτέλεσαν και τους Υπαστ Β.ΠΟΤΑΚΗ Στ. Αρχιφ.ΣΚΟΥΡΑ Γ. Αρχιφ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ Γ.και τους Αστυφ. ΚΟΥΛΙΑΝΟ Ι. ΚΑΙ ΞΑΝΘΟ Ευστρ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis