Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 24/12/2019

"Δεν απαγορεύεται να πιούμε, απαγορεύεται να οδηγήσουμε αν έχουμε πιεί", τονίζει ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, ο οποίος μαζί με ειδικό συνεργείο βρίσκεται στην Πύλη Ιησού, στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο δράσης διανομής αλκοολόμετρων μιας χρήσης, χορηγίας του ΣΥΦΑΚ.

Όπως εξηγεί ο κ.Καρακούδης, μπορεί κάποιος να καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ και να εκτιμά πως είναι σε θέση να οδηγήσει, όμως το σίγουρο είναι ότι το αλκοόλ επιβραδύνει τα αντανακλαστικά του οδηγού. "Ακόμη κι ένα δευτερόλεπτο να καθυστερήσει κάποιος να φρενάρει, σημαίνει ότι το όχημα θα διανύσει 8-10 μέτρα απόσταση" - αναφέρει, δίνοντας στίγμα του πόσο σημαντικά είναι τα αντανακλαστικά, άρα και η νηφαλιότητα για έναν οδηγό.

[custom:google-ads]

"Σε κάποιες πόλεις της Ευρώπης υπάρχει μηδενική ανοχή στο αλκοόλ" - ανέφερε ο υποδιοικητής της Τροχαίας, ενώ υπενθυμίζοντας τα όρια στην Ελλάδα αναφέρει ότι από 0,25 ως 0,40 mg ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα αναλογεί διοικητικό πρόστιμο 20 ευρώ. Από 0,40 ως 0,60 προβλέπεται πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για τρεις μήνες, ενώ από 0,60 mg και πάνω, πρόκειται για πλημμεληματική πράξη και προβλέπεται αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για 6 μήνες, ενώ το πρόστιμο στο Δικαστήριο υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ.

Σε ισχύ ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο

Μοιράζουν αλκοολόμετρα στους οδηγούς και...προειδοποιούν!


Με βάση ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την Τροχαία και την Αστυνομική Διεύθυνση, οι έλεγχοι είναι ήδη καθημερινοί και δυνάμεις είναι επί ποδός σε 24ωρη βάση.

Έμφαση δίνεται σε παραβάσεις υψηλής επικινδυνότητας, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η παράνομη προσπέραση, οι επικίνδυνη ελιγμοί, η χρήση κινητού στην οδήγηση κ.ά.

cretalive.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis