Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 26/09/2015

«Χρυσή περίοδο» να ετοιμαστούμε με τι αναγκαίες υποδομές για να αντιμετωπίσουμε τις προσφυγικές ροές του καλοκαιριού χαρακτήρισε τον χειμώνα ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης  Μουζάλας.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως τα δύο κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα θα είναι το ένα στη Σίνδο και το άλλο προγραμματίζεται να γίνει στο Λαύριο.

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε μικρούς χώρους για να είναι πιο εύκολη η διαχείριση και η επιβάρυνση να μην είναι μεγάλη στους πληθυσμούς», σημείωσε και ανακοίνωσε πως αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί και ο χώρος της Αμυγδαλέζας - είχε κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης τον περασμένο Ιανουάριο - για τους παράτυπους μετανάστες.

Οπως εξήγησε το Μέγκα ο κ. Μουζάλας η Αμυγδαλέζα αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί «γιατί οι μετανάστες που έχουν μπει παράνομα υπόκεινται σε διαφορετικούς νόμους» και θα εφαρμοστούν. Ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλοι τέτοιοι χώροι.  

«Νομίζω ότι θα υπάρξουν και τέτοιοι χώροι πολύ πιο ανθρώπινοι», υπογράμμισε ο κύριος Μουζάλας.

Το καλοκαίρι πέρασαν από την Ελλάδα 250.000 μετανάστες - πρόσφυγες, ωστόσο το χειμώνα αναμένεται να υπάρξει ύφεση λόγω του κακού καιρού.

«Φτιάχνουμε αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο σύστημα που με εναλλασσόμενους χώρους να μπορούμε να ελαφρύνουμε τους κατοίκους από τα παράπλευρα βάρη που δημιουργεί η προσφυγιά και τους πρόσφυγες από τις άθλιες συνθήκες», ανέφερε.

Τέλος ο κύριος Μουζάλας τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια» και ότι «δεν μπορείς να εξαφανίσεις τους πρόσφυγες« και συνέστησε υπομονή, σημειώνοντας πάντως ότι κάτοικοι «έχουν δείξει πολύ μεγάλη υπομονή, πολύ μεγάλη αλληλεγγύη παρά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας».

 

http://www.thetoc.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis