Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:04 | 11/01/2018

Με σόου της επιτροπής των ανωνύμων, της αυτοαποκαλούμενης και «παγχιακή επιτροπή αγώνα», καθώς και λιγοστών κατοίκων από το Χαλκειός, από κοντά και διάφοροι περίεργοι, που συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Χίου για το… κατευόδιο, έκλεισε η ολοήμερη επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα στη Χίο.

Περίπου σαράντα άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων, περιμένοντας να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπουργό και στην συνέχεια βλέποντας τους δημοσιογράφους να μπαίνουν στην αίθουσα, μετέφεραν εντός το… πεδίο μάχης, μπήκαν μέσα και ξεδίπλωσαν ένα πανό με το σύνθημα «Μουζάλα παραιτήσου πάρε και τις ΜΚΟ μαζί σου».

[custom:google-ads]

Φώναζαν δε και συνθήματα, φασίστα τον ανέβαζαν, φασίστα τον κατέβαζαν, κάποιοι άρχισαν να τραγουδάνε και Λοΐζο «δεν θα περάσει ο φασισμός», ώσπου ένας από τους συγκεντρωμένους φαίνεται ότι δεν το άντεξε και κραύγασε «άντε παλιοκομμούνι»! Για να δοθεί έτσι και ως… φυσική συνέχεια πάσα για συνθήματα του τύπου «πρώτη φορά φασιστική αριστερά», προσθέτοντας και το «φασιστική» κ.λπ.

Τα συνθήματα έφτασαν και στα αυτιά του κ. Μουζάλα, στην αίθουσα που έδωσε την συνέντευξη Τύπου, διερωτήθη και ρώτησε ποιοι είναι αυτοί κι αν είναι αλληλέγγυοι και όταν έλαβε αρνητική απάντηση παρατήρησε, κουνώντας το κεφάλι του, «Είναι αυτός ο λαός της Χίου»;

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην ΒΙΑΛ

Συνοψίζοντας τα της επίσκεψής του στη Χίο, ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι οι εργασίες τοποθέτησης των οικίσκων και βελτίωσης των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΛ θα προχωρήσουν παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και τα εμπόδια και ανεξάρτητα από τις εχθρικές, όπως χαρακτήρισε κινήσεις του δήμου Χίου.

Επέμεινε δε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της ΒΙΑΛ για την φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών, που καταφθάνουν στη Χίο, έκανε γνωστό ότι θα βελτιωθούν οι υποδομές και θα γίνει περίφραξη του χώρου, αλλά δεν θα είναι κλειστό κέντρο, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση για την δημιουργία νέου κέντρου σε άλλη περιοχή, ανέφερε δε ότι η πρόταση του δήμου Χίου για τον ΧΑΔΑ απεσύρθη και κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να αναρωτηθούν «χωρίς ΒΙΑΛ τι»; Ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι είναι θέση της κυβέρνησης να υπάρχει σε κάθε ένα από τα νησιά ένα hot spot.

Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε δίκαια πολλά από τα αιτήματα των κατοίκων του Χαλκειούς, αναγνώρισε ότι η περιοχή τους έχει επιβαρυνθεί και τόνισε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε και οι περιουσίες τους να προστατεύονται και οι ζημιές που έχουν υποστεί να καλυφθούν, τονίζοντας – μάλιστα – ότι «θα ανταποκριθούμε άμεσα».

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις με τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού και εν συνεχεία τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σταμάτη Κάρμαντζη. Από την συνάντηση με τον δήμαρχο τόνισε ότι επιβεβαιώθηκαν οι διαφορές των δύο πλευρών και ουδεμία διαφωνία γεφυρώθηκε.

Ο κ. Βουρνούς γνωστοποίησε στον υπουργό ότι θα προχωρήσει η αγωγή έξωσης από την ΒΙΑΛ, ενώ – όπως δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους – του έθεσε δύο σοβαρά – αλλά καινοφανή τουλάχιστον παρατηρούμε εμείς – ζητήματα, πρώτον ότι δεν θα έχει την δυνατότητα ο δήμος να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων από έναν χώρο με τόσους πολλούς ανθρώπους και δεύτερον ότι το καλοκαίρι λόγω και της συνεχιζόμενης λειψυδρίας θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης.'

Πηγή: astraparis

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis