Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 01/07/2019

Μεταπτυχιακό στον... τομέα των εκρηκτικών, έκανε στις φυλακές Κορυδαλλού ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" της σπείρας που ανατίναζε με δυναμίτη ΑΤΜ στην Αττική και σε άλλες περιοχές και εξαρθρώθηκε πρόσφατα από το Τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ομογενή από το Καζακστάν, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου (29.06.2019) στο Μενίδι σε σπίτι όπου και κρύβονταν, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησαν πάνοπλοι άνδρες του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας.

Ο 40χρονος φερόμενος ως αρχηγός της συγκεκριμένης συμμορίας είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου 6 μήνες, καθώς εξέτισε ποινή φυλάκισης για απάτες και λαθρεμπορία τσιγάρων.

[custom:google-ads]

Έκανε… «μεταπτυχιακό» στην φυλακή

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές έπειτα από την εξάρθρωση της σπείρας, ο 40χρονος όταν βρίσκονταν στις φυλακές, στην κυριολεξία έκανε το… μεταπτυχιακό του στο υπόκοσμο, «μελετώντας» την δομή των εκρηκτικών και συγκεκριμένα το πως μπορείς να τινάξει στον αέρα ένα ΑΤΜ, χωρίς όμως να υποστούν ζημιά οι μεταλλικές «κασετίνες» με τα χρήματα.

Αμέσως μόλις βγήκε από την φυλακή και με την τεχνογνωσία πια στα «χέρια» του οργάνωσε συμμορία, αποτελούμενη από 4 άτομα, τα οποία επίσης διέθεταν την γνώση να φέρουν σε πέρας τις αποστολές – ανατινάξεις των ΑΤΜ.

Η σπείρα ανατίναξε συνολικά 5 ΑΤΜ στην Αττική και μάλιστα μηχανήματα που ήταν τοποθετημένα σε αυτόνομα σημεία που δεν διέθεταν κυκλώματα παρακολούθησης, όπως τα αντίστοιχα σε τραπεζικά υποκατάστημα, η εμπορικά καταστήματα.

Επίσης σε δυο περιπτώσεις προκάλεσαν ανατινάξεις χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν τις μεταλλικές κασέτες με τα χρήματα. Η λεία της συγκεκριμένης συμμορίας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis