Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:25 | 28/03/2016

Ο ξεσηκωμός, δυο φορές μάλιστα, των προσφύγων από ακραία στοιχεία και “αλληλέγγυους” δημιουργεί έντονο προβληματισμό, ακόμη και φόβο για “ανάφλεξη” της Ειδομένης και έτσι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να δούμε τον χώρο να περνάει στα χέρια του Στρατού.

Το σύστημα που θα ακολουθηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος θα είναι μεικτό. Τη διοίκηση του camp της Ειδομένης θα την αναλάβει ο Στρατός με τη συνδρομή όμως και της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με το πλάνο που παρουσιάζει η εφημερίδα η Ειδομένη θα χωριστεί σε 13 τμήματα. Η διοικητική μέριμνα θα ανατεθεί στον διοικητή της 33ης ταξιαρχίας. Μεικτά τμήματα του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβουν κάθε έναν από τους 13 τομείς του camp σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με στόχο τον περιορισμό της δράσης των ΜΚΟ αλλά και τον έλεγχο “παρείσακτων” ατόμων.

 

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
 

Παράλληλα και αφού εξασφαλιστούν σωστές συνθήκες διαμονής, υγιεινής, και ασφάλειας με κοινή δράση Στρατού και ΕΛ.ΑΣ. θα ξεκινήσει η εκστρατεία ενημέρωσης μεταναστών και προσφύγων για τους οργανωμένους καταυλισμούς σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα μπορέσουν να υποβάλλουν αιτήσεις ασύλου ή μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ Βασίλειο Μπελετσιώτη, που ρωτήθηκε από το Onalert.gr, μέχρι το πρωί της Δευτέρας, στο ΓΕΕΘΑ δεν υπήρχε σχετική εντολή. 
Είναι πιθανό να πρόκειται για εισήγηση ή για σχέδιο το οποίο βρίσκεται ακόμη σε στάδιο επεξεργασίας από το υπουργείο.

 

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis