Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 19/04/2021

Η εικόνα με τα κορονοπάρτι του Σαββατοκύριακου που γίνονται με την παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων σε πλατείες, χωρίς μάσκες και χωρίς άλλα προστατευτικά μέτρα, και παράλληλα το γεγονός ότι η αστυνομία δεν τα αποτρέπει έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό.

Γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία

"Δεν επενέβη η ΕΛ.ΑΣ. για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με της Νέας Σμύρνης" αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Την ίδια ώρα, ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι μέσα στο πλήθος που βλέπουμε στις πλατείες, "υπάρχουν νέοι που έχουν κουραστεί από το παρατεταμένο lockdown, οικογενειάρχες, μικρά παιδιά, αλλά και ακραία στοιχεία και αναρωτήθηκε τι μπορεί να κάνει η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις".

Ερωτηθείς γιατί για παράδειγμα στην πλατεία Βαρνάβα η αστυνομία με την παρουσία της έχει καταφέρει να αποτρέψει τα κορονοπάρτι, απάντησε ότι αυτό έγινε γιατί υπάρχει σχέδιο για αστυνόμευση, αλλά αυτή είναι μια πλατεία και γύρω – γύρω υπάρχουν δεκάδες και δεν μπορούν να αστυνομευτούν όλες με τον ίδιο τρόπο, οπότε οι επιτήδειοι που κερδίζουν από αυτά τα πάρτι μπορούν μέσα σε δυο ώρες να στήσουν τις εκδηλώσεις τους.

Απαντώντας στα παράπονα πολιτών ότι την ώρα που στα κορονοπάρτι μαζεύονται χιλιάδες άνθρωποι, σε άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις κόβονται πρόστιμα από αστυνομικούς, ξεκαθάρισε ότι οι αστυνομικοί εκτελούν εντολές κι αν θέλουμε διαφορετική αντιμετώπιση, αυτή θα πρέπει να έρθει από ψηλά.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis