Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:10 | 30/01/2016

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας έδωσε την δική του ερμηνεία για την στάση της κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με επενδυτές, ο υφυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος κάνοντας λόγο για βελτίωση του οικονομικού κλίματος.
« Η Οικονομία είναι και ψυχολογία. Υπογράψαμε το καλοκαίρι μια δύσκολη συμφωνία για να μην βγούμε από το ευρώ. Ο λαός ενέκρινε τη στάση μας και μας έδωσε 7,5 μονάδες επάνω στις επόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου, αφού υπογράψαμε. Προσπαθούμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να υλοποιήσουμε τη συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είμαστε τζάμπα μάγκες» δήλωσε ο κ. Μπαλάφας.
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών, τονίζοντας ότι «καλώς κινητοποιούνται, εμείς τους ακούμε» και ότι οι κινητοποιήσεις δείχνουν μια ζωντανή κοινωνία, « η οποία διεκδικεί και καλά κάνει».
Την ίδια στιγμή όμως απέρριψε τον λόγο των κινητοποιήσεων τους αμφισβητώντας ότι οι αλλαγές που εισάγει οι κυβέρνηση πλήττουν τον αγροτικό κόσμο. « Η φορολογία είναι αυτή που είναι σήμερα, δεν έχει υπάρξει κάποια συζήτηση γενικευμένη για το ζήτημα αυτό. Δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση. Αυτό που ξέρω είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών διπλασιάζει τις συντάξεις του. Αύξηση εισφορών συζητείται, αλλά σε βάθος τετραετίας» επεσήμανε.


 

 

 

 

http://www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis