Μπαρούφα από Sunday Times: Η Αμφίπολη στα σύνορα με την Μακεδονία

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Μπαρούφα από Sunday Times: Η Αμφίπολη στα σύνορα με την Μακεδονία

- Ο τάφος της Αμφίπολης βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία γράφουν οι Sunday Times
- Το κείμενο που «βαφτίζει» τα Σκόπια «Μακεδονία» υπογράφει η Ανθή Καρασάββα 
- Άκρως προκλητικό το άρθρο αναφέρει πως το λόφο Καστά έχουν επισκεφτεί «διασημότητες» (;) και προσωπικότητες όπως ο πρωθυπουργός της χώρας 

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί το άρθρο των Sunday Times για την Αμφίπολη όπου τα Σκόπια αποκαλούνται «Μακεδονία»!

Το άρθρο αναφέρεται στα όσα ανακοινώθηκαν το Σάββατο από την Κατερίνα Περιστέρη και γράφει η – Ελληνίδα- Ανθή Καρασάββα σχετικά με την πρώτη κοντινή φωτογραφία του σκελετού: «τα υπολείμματα βρέθηκαν νωρίτερα τον Νοέμβριο μέσα σε θολωτή κατασκευή η οποία σχημάτιζε έναν από τους ιερούς θαλάμους εντός ενός τεράστιου τάφου, περίπου 375 μίλια βόρεια της Αθήνας, κοντά στα σύνορα με τη "Μακεδονία"»!

 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο τάφος χρονολογείται στα χρόνια κοντά στον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323 π.Χ. Από την ημέρα που ανακαλύφθηκε υπάρχει η φημολογία πως ίσως ανήκει σε κάποιον κοντινό του βασιλιά», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Και σε μια δόση... ειρωνείας, αναφέρει πως «το τάφος κάτω από το λόφο Καστά, «πρωταγωνίστησε» σε τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και τον επισκέφτηκαν διασημότητες (!) και δημόσια πρόσωπα όπως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προφανώς ενθουσιασμένος που θα μπορούσε να ανακοινώσει κάποια καλά νέα καθώς πασχίζει να ανοικοδομήσει την κατεστραμμένη οικονομία της χώρας».

Πηγή:eglimatikotita.gr