Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:25 | 18/04/2015

Αντιεξουσιαστικές… κουκούλες με ποινική δράση, μικτές ομάδες αποτελούμενες από αλλοδαπούς διακινητές ναρκωτικών, εκβιαστές και περιφερειακά μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων, από το 2009, προβαίνουν σε στοχευμένα επεισόδια, καταστροφές και πλιάτσικο σε συγκεκριμένα καταστήματα των Εξαρχείων και της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφοριακά δελτία της Κρατικής Ασφάλειας, τον Φεβρουάριο του 2012, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και την καταστροφή δεκάδων εμπορικών καταστημάτων, γινόταν λόγος για μια ομάδα 120 ατόμων, χωρισμένη σε μικρότερες υποομάδες, εκμεταλλευόμενες επεισόδια εκείνης της τεταμένης περιόδου και μετέπειτα αυτές κατά των μνημονίων, προέβαιναν σε «πληρωμένη» διατεταγμένη υπηρεσία, με ποινική διάσταση και παράνομο οικονομικό όφελος από τον έλεγχο της περιοχής και τον εκβιασμό των καταστηματαρχών.

«Συμβόλαια» επιθέσεων


Αντιεξουσιαστές και ποινικοί ανέθεταν μεταξύ τους «συμβόλαια» με… μισθώσεις στοχευμένων καταστροφών και επιθέσεων, είτε για λογαριασμό αντίπαλων συμφερόντων είτε για δική τους παράνομη οικονομική ωφέλεια από τη διακίνηση ναρκωτικών ή τον εκβιασμό των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων, ανέφερε η σχετική έκθεση των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή την αποκαλυπτική έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας, που έγινε το 2012 και ποτέ δεν τεκμηριώθηκε δικονομικά, βρήκε στο γραφείο του στη Λ. Κατεχάκη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούσης και την επικαλέστηκε σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, όταν ρωτήθηκε για τα Εξάρχεια και τους κουκουλοφόρους. 
Ο κ. Πανούσης είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να ήταν οργισμένοι νέοι που ήθελαν να εκτονωθούν.

Δεν είναι όμως έτσι, είναι πολύ μπερδεμένο. Να δείτε ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια, γι’ αυτό λέω πως είναι και πολιτικό και κοινωνικό το ζήτημα. Ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια; Τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες. Ξέρετε ότι μισθώνουν μπαχαλάκηδες; Πολλοί μπαχαλάκηδες είναι μισθωμένοι. Μπορεί κάποιος να μισθώσει μπαχαλάκηδες για να κάνει επεισόδια στα γήπεδα, να κάνει επεισόδια ανταγωνιστικά σε μια επιχείρηση. Η Αστυνομία ξέρει δέκα πράγματα, δεν είναι δηλαδή οργισμένοι νέοι, είναι περίεργο μίγμα εκεί μέσα».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

http://www.e-typos.com/gr/ellada/article/125788/bahalakides-ae/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis