Μπλακ άουτ στο «Silver Alert»

ΤΟΥΣ ΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
Μπλακ άουτ στο «Silver Alert»

Συνεργείο της ΔΕΗ, διέκοψε το πρωί της Τρίτης την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις του SILVER ALERT, λόγω χρέους. 

Μετά από 43 μήνες λειτουργίας, 234 δημοσιοποιήσεις συναγερμών, 192 ευρέσεις εξαφανισθέντων ηλικιωμένων και 19 εντοπισμούς οικογενειακού περιβάλλοντος για ηλικιωμένους «αγνώστων στοιχείων» που είχαν βρεθεί περιπλανώμενοι, το SILVER ALERT σίγησε...

Τα χρήματα που χρειάζονται για τη λειτουργία του «Εθνικού  Συντονιστικού Προγράμματος  Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης Ηλικιωμένων», δεν είναι πολλά για μια εταιρία με πραγματικό κοινωνικό προφίλ, είναι ωστόσο πολλά για έναν Εθελοντικό Οργανισμό. 

Σε ανακοίνωσή της η «Γραμμή Ζωής» επισημαίνει:

Η «ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ», είναι ένας Οργανισμός που δεν έχει λάβει ποτέ κρατική επιχορήγηση, στηριζόμενη στον Εθελοντισμό και στις μικρές ή μεγάλες χορηγίες ευαίσθητων Πολιτών και κοινωνικά υπεύθυνων Εταιριών και Οργανισμών.

Αυτή τη στιγμή, οι μοναδικοί «χορηγοί» του SILVER  ALERT, είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία, που δουλεύουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Καλούμε και παρακαλούμε τις εταιρίες που έχουν  προγράμματα αληθινής Κοινωνικής Ευθύνης, να βοηθήσουν την προσπάθεια του Οργανισμού μας να σταθεί στο πλευρό των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους.

Καλούμε και παρακαλούμε τους ευαίσθητους πολίτες να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους στην προσπάθεια που κάνουμε.

«Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να βρεθεί κάθε ηλικιωμένος που χάθηκε! Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων, ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης έχει ελαχιστοποιηθεί και στις περισσότερες περιπτώσεις αποβαίνει σωτήριος!» 

Η φράση αυτή, περιγράφει ακριβώς την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του SILVER ALERT, και στην κατεύθυνση αυτή, η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ζητά τη συνδρομή όλων.

Πηγή:zougla.gr