Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 24/08/2019

Το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τις 20:00, την ώρα δηλαδή που η Πλατεία Αμερικής, γεμίζει με μικρά παιδιά και γονείς που θέλουν να κάνουν την βόλτα τους, την ώρα που οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο σπίτι και στις οικογένειες τους, εμφανίζονται εγκληματικά στοιχεία, που εκμεταλεύομενα το σκοτάδι, τον φόβο, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο και το πολύπλοκο ψηφιδωτό της πολυπολιτισμικότητας που επικρατεί στην περιοχή, επιχειρούν καθημερινά να θησαυρίσουν, πουλώντας κάθε λογής ναρκωτική ουσία, σε όλες τις σκοτεινές γωνίες της περιοχής.

Κατά την διάρκεια κοινής περιπολίας των ομάδων ΔΙ.ΑΣ που επιχειρούν στην περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν από μακριά, πως πολλοί χρήστες,  κινούνταν προς συγκεκριμένο μέρος της πλατείας Αμερικής και μιλούσαν με συγκεκριμένο άτομο, το οποίο μετά από κάθε "συζήτηση" πήγαινε σε συγκεκριμένο σημείο και επέστρεφε. 

Αυτό κίνησε την περιέργεια στους αστυνομικούς και αποφάσισαν να μεταβούν στο σημείο, ώστε να διενεργήσουν ελέγχους, για να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβαινε.

Οταν πλησίασαν, είδαν δύο αλλοδαπούς να συμπεριφέρονται νευρικά, με τάσεις φυγής από το σημείο και έτσι αποφάσισαν να τους ερευνήσουν.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός, είχε μόλις αγοράσει από τον έτερο, υπήκοο Καμερούν, 2 συσκευασίες χασίς οι οποίες ανεβρέθησαν επάνω του.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, εξαιτίας του μεγάλου χρηματικού ποσού που βρέθηκε πάνω στον υπήκοο του Καμερούν, το οποίο αποτελούνταν κυρίως από πεντάευρα (περίπου το κόστος μιας συσκευασίας χασίς), έψαξαν εξονυχιστικά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο πηγαινοερχόταν συνεχώς ο αλλοδαπός και μετά από λίγο, βρήκαν επιμελώς κρυμμένη μια μεγάλη σακούλα η οποία περιείχε περίπου 85 συσκευασίες ινδικής κάνναβης, συνολικού βάρους περίπου 350 γραμμαρίων.

Τα άτομα συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία που δείχνει την δυναμική και την αποτελεσματικότητα, που έχει το προσωπικό που απαρτίζει την ομάδα ΔΙ.ΑΣ και την Άμεση Δράση γενικότερα, καταδεικνύοντας καθημερινά το ζωτικό ρόλο που παίζει αυτή η υπηρεσία για την κοινωνία και τους πολίτες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis