Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 26/01/2017

Ολιγόλεπτη συνομιλία με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που κλείνουν το δρόμο για το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είχε αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής Σερρών.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα, Γιάννης Τουρτούρας,ζήτησε να επιτραπεί στους αγρότες η διέλευση με τα τρακτέρ τους για τον Προμαχώνα σημειώνοντας: «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε επεισόδια στα σύνορα. Αυτό στο οποίο στοχεύουμε είναι να διαδηλώσουμε ειρηνικά».

Από την πλευρά του, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα, Παύλος Αραμπατζής, μίλησε για «φασισμό» και σημείωσε ότι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα τέτοιου είδους πρακτικές δεν είναι δικαιολογημένες. Η αντιπροσωπεία των αγροτών ζήτησε από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο να συνεννοηθεί εκ νέου με τους αρμοδίους, τόσο σε επίπεδο αστυνομίας όσο και κυβέρνησης, και να επιτραπεί η πρόσβαση των αγροτών προς το τελωνείο.

Οι αγρότες είχαν βάλει μπρος τις μηχανές των τρακτέρ τους και βρίσκονταν πολύ κοντά και απέναντι από τις δύο διμοιρίες που είχαν παραταχθεί στο οδόστρωμα, εμποδίζοντας τη διέλευσή τους προς τον Προμαχώνα.

Ύστερα από την αρνητική απάντηση που έλαβαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ως προς τη διέλευσή τους προς το τελωνείο του Προμαχώνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε γενική συνέλευση στη μιάμιση το μεσημέρι προκειμένου να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι. Αυτή την ώρα κλειστή παραμένει η εθνική οδός Σερρών–Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λευκώνα.

Πληροφορίες και φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

iefimerida.gr



 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis