Μπογδάνος για φοιτήτρια που καταγγέλλει ότι γδύθηκε από αστυνομικό: Παραφουσκωμένη ή ανύπαρκτη ιστορία - Να γίνει επώνυμη καταγγελία

Μπογδάνος για φοιτήτρια που καταγγέλλει ότι γδύθηκε από αστυνομικό: Παραφουσκωμένη ή ανύπαρκτη ιστορία - Να γίνει επώνυμη καταγγελία

«Να βγει μπροστά» η φοιτήτρια που κατήγγειλε ότι της ζητήθηκε από αστυνομικό να κατεβάσει το παντελόνι της κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Πατησίων, ζητά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος αμφισβητεί το περιστατικό.

«Εφόσον το περιστατικό με την 22χρονη που καταγγέλlεται πως έγδυσαν αστυνομικοί στην Πατησίων είναι υπαρκτό, ζητώ να γίνει επώνυμη καταγγελία ώστε να αναλάβω προσωπικά σχετική κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, να γίνει ΕΔΕ, να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Αυτά και περιμένουμε», αναφέρει μέσω twitter o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στην καταγγελία αναφέρθηκε και χθες ο Κ. Μπογδάνος από το βήμα της Βουλής, αφήνοντας υπόνοιες για «ανύπαρκτη» ή «παραφουσκωμένη» ιστορία:

«Επειδή αναφερθήκαμε σε ένα δημοσίευμα εδώ σήμερα, που μου μυρίζει και αυτό «βιωματικό post» και fake news, ο ίδιος προσφέρομαι να βρούμε την κοπέλα η οποία «καταγγέλεται» ότι γδύθηκε από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας. Να κάνω εγώ την κοινοβουλευτική αναφορά και να κινήσουμε εμείς τις διαδικασίες για την πειθαρχική δίωξη αυτών των αστυνομικών. Αλλά δεν θα γίνει, διότι δεν θα βγει μπροστά. Διότι πολύ φοβάμαι ότι αυτή η ιστορία είτε δεν υπάρχει είτε είναι άλλη μία ιστορία η οποία... παραφουσκώθηκε, για επικοινωνιακούς λόγους», είπε ο Κ. Μπογδάνος.

Η καταγγελία της φοιτήτριας

Υπενθυμίζεται ότι φοιτήτρια κατήγγειλε ότι της ζητήθηκε από αστυνομικό να κατεβάσει το παντελόνι της.

Ολόκληρη η καταγγελία, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Διεθνιστικής – Σοσιαλιστικής οργάνωσης «Ξεκίνημα»:

«Ήμουν στη σχολή, είχα τελειώσει το μάθημά μου και είχα κάτσει να τελειώσω κάποιες εργασίες που είχα. Γύρω στις 7, είπα να φύγω. Περπατούσα πάνω στην Πατησίων και ξαφνικά με σταματάνε 3 μπάτσοι και μου ζητάνε τα στοιχεία μου. Εγώ ξέρω ότι αυτό είναι νόμιμο, ότι μπορούν δηλαδή να σου ζητήσουν τα στοιχεία σου και πάω να βγάλω την ταυτότητα από την τσάντα μου. Ένας από αυτούς βούτηξε την τσάντα μου και άρχισε να την ψάχνει. Ο άλλος κοίταξε τα στοιχεία στην ταυτότητα μου και την έδωσε σε αυτόν που κρατούσε την τσάντα μου για να την βάλει πίσω. Ο τρίτος μου είπε να ανοίξω τα χέρια μου. Τον ρώτησα για ποιο λόγο και απάντησε ότι ήθελε να μου κάνει έλεγχο. Τον ξαναρώτησα αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να μου κάνουν έλεγχο, οπότε αυτός ύψωσε τη φωνή του και επανέλαβε “άνοιξε τα χέρια σου”. Φοβήθηκα, οπότε σήκωσα τα χέρια μου. Μου έκανε έναν “επιφανειακό” έλεγχο και στη συνέχεια φώναξε “Ελένη, έλα εδώ”».

«Μια γυναίκα αστυνομικός πλησίασε και μου ζήτησε και αυτή να ανοίξω τα χέρια μου. Της είπα ότι μόλις μου έκαναν έλεγχο και τη ρώτησα αν υπάρχει λόγος να μου ξανακάνει. Επέμενε, οπότε κι εγώ ξανασήκωσα τα χέρια μου. Μ’ έπιασε κυριολεκτικά παντού! Όταν έπιασε τη σερβιέτα μου, με ρώτησε “αυτό τι είναι;” κι εγώ της απάντησα “σερβιέτα. Όπως φαντάζομαι έχετε κι εσείς περίοδο, έχω κι εγώ”. Με κοίταξε και μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι μου. Της απάντησα “είμαστε πάνω στην Πατησίων το ξέρετε;” κι αυτή εντελώς ψυχρά και επιθετικά ανταπάντησε “ναι, κατέβασε το παντελόνι σου σε παρακαλώ”. Εγώ επέμενα. Της είπα “έχετε κάποιο ένταλμα για να κάνετε κάτι τέτοιο; Γιατί εγώ δεν πρόκειται να κατεβάσω το παντελόνι μου σε δημόσιο χώρο”. Μ’ έπιασε τότε από το χέρι και με τράβηξε, παρά τις διαμαρτυρίες μου, σ’ ένα μαγαζί που ήταν 2-3 μέτρα πιο κάτω».

«Μ’ έβαλε μέσα στις τουαλέτες, έκατσε μπροστά στην πόρτα και με ανάγκασε να κατεβάσω το παντελόνι και το εσώρουχό μου. Στη συνέχεια μου είπε ότι μπορώ να φύγω. Έτρεμα από τα νεύρα μου και της είπα “έχω την αίσθηση ότι αυτό που κάνετε είναι παράνομο κι αν θέλετε να πάμε στο τμήμα να το λύσουμε αυτό το θέμα”. Κι αυτή απάντησε “αν συνεχίσεις έτσι θα σε πάω εγώ στο τμήμα”, εννοώντας ότι θα με συλλάβει. Φοβήθηκα, οπότε έφυγα».

«Πήγα προς τη στάση του ΟΤΕ να πάρω το λεωφορείο. Οι άλλοι μπάτσοι είχαν εξαφανιστεί. Ήμουν σοκαρισμένη και θυμωμένη. Μπαίνοντας στο λεωφορείο έβαλα τα κλάματα. Σκεφτόμουν ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και αναρωτιόμουν αν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσα να είχα κάνει».

Πηγή: newpost.gr