"Μπόνους" η πρόσληψη 250 φρουρών για εξωτερική φύλαξη των φυλακών

"Μπόνους" η πρόσληψη 250 φρουρών για εξωτερική φύλαξη των φυλακών

Μεγάλη ικανοποίηση υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για την έως τώρα δουλειά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και των συνεργατών του.

Έτσι, εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό ένα επιπρόσθετο αίτημα του υπουργείου, για πρόσληψη 250 φρουρών για την εξωτερική φύλαξη των φυλακών και απομένει πλέον να «σπαζοκεφαλιάσει» ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για την -άμεση- εξεύρεση του σχετικού ποσού. Οι 250 ειδικοί φρουροί για την εξωτερική φύλαξη των φυλακών προσλαμβάνονται κατ’ εξαίρεσιν, πέραν από τους 1500 ειδικούς φρουρούς που θα προσληφθούν έως το τέλος του έτους για τις ανάγκες της ΕΛΑΣ.

Μέχρι σήμερα, επίσης, έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία 1500 περίπου αστυνομικοί από τη φύλαξη υψηλών προσώπων. Εξ αυτών, οι 300 περίπου στελέχωσαν τα ΜΑΤ, οι 500 την ομάδα ΔΙΑΣ, την οποία ο Μ. Χρυσοχοΐδης έχει αποφασίσει να ενισχύσει περαιτέρω και οι 500 επέστρεψαν στην ασφάλεια.

Η δυσμενής κατάσταση που υπάρχει στα σωφρονιστικά ιδρύματα, όπου σε καθημερινή βάση κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ενώ πρόσωπα που κρατούνται μέσα καθοδηγούν τη δράση συμμοριών, οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση-παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν- να επιταχυνθεί η ίδρυση φυλακών τύπου Γ΄, που, εκτός μεγάλου απροόπτου, θα διαμορφωθούν στο εσωτερικό των φυλακών Δομοκού. Ήδη, πάντως, έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται μεταγωγές που είχαν «παγώσει» το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται μεταξύ άλλων και τα κινητά τηλέφωνα, η ύπαρξη των οποίων αφθονεί στις φυλακές.

Βασίλης Σκουρής

Πηγή:  news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αποφυλακίστηκε και ο τελευταίος από τους «Πυρήνες της Φωτιάς»