Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:17 | 06/05/2016

Θλίψη στην κοινωνία της Θάσου και όχι μόνο έχει σκορπίσει ο θάνατος της 23χρονης Σωτηρίας Σαλταρή από ηλεκτροπληξία.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε διαμέρισμα στη Βουλγαρία. Η 23χρονη Σωτηρία Σαλταρή, με καταγωγή από τα Λιμενάρια Θάσου, βρισκόταν εκεί με τον 30χρονο φίλο της, τον γνωστό και στην Καβάλα Βούλγαρο χορευτή Bozhidar Gugushev (με το προσωνύμιο Τέο).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει ο φίλος της, το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε ώς εξής:

Καθώς έκανε ντούζ ο ίδιος άρχισε να τον χτυπά το ρεύμα και η σύντροφός του επιχείρησε να τον τραβήξει έξω. Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα, όπως λέει ο ίδιος, να σωθεί αυτός αλλά το ρεύμα να χτυπήσει θανάσιμα την κοπέλα του.

Οι πληροφορίες όμως για το πώς ακριβώς προκλήθηκε η ηλεκτροπληξία είναι πολύ συγκεχυμένες, καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι ακριβώς έκανε την ώρα του δυστυχήματος η άτυχη κοπέλα.

Τα αίτια θανάτου της διαπιστώθηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην Βουλγαρία.

Μιλώντας στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Θασιακή», ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης επιβεβαίωσε για αρχή ότι ο θάνατος επήλθε από ηλεκτροπληξία. Στη συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «από την ιατροδικαστική απόφαση προέκυψαν κι άλλα ευρήματα». Ωστόσο απέφυγε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, σεβόμενος όπως είπε την επιθυμία της οικογένειας.

Όπως γράφει το kavalanews.gr οι φειδωλές όμως δηλώσεις που έκανε ο ιατροδικαστής έρχονται να εντείνουν το κλίμα της καχυποψίας που ήδη όμως υπάρχει στους οικείου της άτυχης αυτής κοπέλας. Αυτό όμως που δεν μπορεί να εξηγηθεί είναι το πώς είναι δυνατόν να χτυπάει το ηλεκτρικό ρεύμα τον φίλο της και την ώρα που σπεύδει η φίλη του να τον σώσει να μην τραυματίζονται και οι δύο θανάσιμα αλλά να σώζεται μόνο το πρώτο θύμα της ηλεκτροπληξίας.

Στην περιγραφή που κάνει ο Βούλγαρος χορευτής μιλώντας σε δημοσιογράφο της Βουλγαρίας αναφέρεται, χωρίς να εξηγεί περισσότερο, στην «πόρτα του μπάνιου όπου ήταν κλειδωμένη από μέσα».

Διηγείται παρακάτω : «Πήγα στο ντούζ κι αισθάνθηκα να με χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα. Άρχισα να πάλλομαι, δεν μπορούσα να φωνάξω. Με άκουσε και έτρεξε αμέσως στο μπάνιο, με τράβηξε με τα χέρια της απο το ντουζ. Εάν δεν ήταν μέσα στο μπάνιο θα είχα πεθάνει. Ήμουν αναίσθητος, συνήλθα χωρίς να μπορώ να αναπνεύσω καλά, το στήθος μου πονούσε. Ήταν ένα πολύ παράξενο συναίσθημα. Νόμισα ότι ονειρευόμουν. Πήγα προς το μέρος της και άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Δεν άργησαν πολύ αλλά ήταν ήδη αργά, είχε πεθάνει. Θέλω να πω σε όλους τους ανθρώπους να ελέγξουν τις συσκευές τους γιατί αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους».

 

 

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis