Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:21 | 11/09/2015

Μυστικός αστυνομικός είχε παρεισφρήσει στο κύκλωμα εισαγωγής κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πιο κρίσιμη, ίσως, από τις άγνωστες πτυχές της έρευνας αστυνομίας και ΣΔΟΕ για τη δράση κυκλώματος που φέρνει στο φως η ανακριτική διαδικασία.

Ειδικότερα, από έγγραφα που διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών προκύπτει ότι από τις αρχές Απριλίου και μέχρι τις συλλήψεις της περασμένης Παρασκευής, στο κύκλωμα εισαγωγής κοκαΐνης είχε παρεισφρήσει μυστικός αστυνομικός, ο οποίος κατηύθυνε την έρευνα. Στη δικογραφία αποκαλύπτεται ειδικότερα ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε τον Απρίλιο και τον Ιούλιο διαδοχικά βουλεύματα με τα οποία άναβε το «πράσινο φως» στην ΕΛ.ΑΣ. για τη διείσδυση μυστικού αστυνομικού στο κύκλωμα των ναρκεμπόρων.

Με πανομοιότυπο τρόπο η αστυνομία είχε τον Νοέμβριο του 2014 παγιδεύσει δύο αδέλφια από το Μεξικό ονόματι Gonzalez, τα οποία είχαν αποπειραθεί να εισάγουν από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα 233 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα μέσα σε κουτιά με ανανάδες. Και τις δύο επιχειρήσεις συνέδραμε το κλιμάκιο της αμερικανικής DEA στην Αθήνα. Από τα δικαστικά έγγραφα προκύπτει ότι στο κύκλωμα εισαγωγής κοκαΐνης συμμετείχε ένα ακόμα άτομο ονόματι Bourne, για το οποίο αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση και σύλληψή του.

Πρόκειται για υπήκοο Γουιάνας, ο οποίος περιγράφεται ως οργανωτής της μεταφοράς των 27 κιλών κόκας από το Georgetown στην Ελλάδα. Αντίθετα, την Παρασκευή συνελήφθησαν για συμμετοχή στο κύκλωμα ένας 48χρονος υπήκοος Γουιάνας, ο 38χρονος Ελληνας αθλητής του μπέιζμπολ και ένας ακόμα 38χρονος Ολλανδός, με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική που ήταν επιφορτισμένος να αφαιρέσει τα ναρκωτικά από τις μεταλλικές κρύπτες και να τα παραδώσει στους συνεργούς του. Ο πρώτος εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου διέμενε και οι άλλοι δύο σε αποθήκη στη θέση Δύο Πεύκα Ασπροπύργου, όπου υπήρχαν κρυμμένα τα ναρκωτικά

. Και οι τρεις κατηγορούμενοι, όπως αναμενόταν, κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή. Ο 38χρονος Ελληνας, στον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει κεντρικό ρόλο στην εισαγωγή των 27 κιλών κοκαΐνης αποδέχτηκε τη διαμεσολάβησή του στην κατοχή των ναρκωτικών και απέδωσε την ανάμειξή του στην υπόθεση στην εξάρτησή του από τα ναρκωτικά. Οι δύο συνήγοροι υπεράσπισής του κ. Σάκης Κεχαγιόγλου και Δημήτρης Γκαβέλας σε χθεσινή δήλωσή τους υποστήριξαν ότι ο ρόλος του 38χρονου στην υπόθεση «είναι δευτερεύων και επικουρικός και δεν είναι φυσικά ούτε “οργανωτής” ούτε ο “εγκέφαλος” αυτής της υπόθεσης» και προσέθεσαν ότι ο εντολέας τους απέδωσε την εμπλοκή του αποκλειστικά και μόνο στην επί πολλά χρόνια κατάχρηση της κοκαΐνης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Πηγή: kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis