Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:19 | 21/05/2021

Αξιωματούχοι στο Ελ Σαλβαδόρ δήλωσαν χθες Πέμπτη ότι βρίσκεται εξέλιξη εκταφή σε μυστικό νεκροταφείο που βρέθηκε στο σπίτι πρώην αστυνομικού και περιέχει ως και 40 πτώματα, στη συντριπτική πλειονότητά τους γυναίκες, κατά τα ως τώρα στοιχεία της έρευνας.

Η διαδικασία της εκταφής ενδέχεται να διαρκέσει περίπου έναν μήνα, σημείωσαν οι αρχές. Διευκρίνισαν ότι έχουν ανακτηθεί μέχρι εδώ τα λείψανα 24 ανθρώπων στο σπίτι, στον δήμο Τσαλτσουάπα, 78 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ.

Τουλάχιστον δέκα πρόσωπα είναι αντιμέτωπα με ποινικές διώξεις, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, συμπεριλαμβανομένου του Ούγο Ερνέστο Οσόριο Τσάβες, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε το μυστικό νεκροταφείο.

Ούτε ο κ. Οσόριο, ούτε ο συνήγορος υπεράσπισής του ήταν διαθέσιμοι για σχόλια σχετικά με την υπόθεση.

Δεκάδες άνθρωποι, που πιστεύουν ότι ανάμεσα στα θύματα μπορεί να είναι συγγενικά τους πρόσωπα, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σπίτι, το οποίο φρουρείται από την αστυνομία.

Η υπόθεση επαναφέρει στο επίκεντρο της προσοχής το ζήτημα των γυναικοκτονιών στο κεντροαμερικανικό κράτος αυτό 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου οι αρχές κατέγραψαν 70 γυναικοκτονίες πέρυσι και 111 το 2019, σύμφωνα με δεδομένα της σαλβαδοριανής αστυνομίας.

Η έμφυλη βία στη Λατινική Αμερική επιδεινώθηκε ραγδαία στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, επισημαίνουν οργανώσεις αρωγής.

Στο Μεξικό αυτή την εβδομάδα συνελήφθη 72χρονος τον οποίο βαρύνουν υποψίες για δολοφονίες γυναικών κατά συρροή, μετέδωσαν ΜΜΕ στη χώρα αυτή. Στο σπίτι του, στην πολιτεία του Μεξικού, βρέθηκαν τα λείψανα αρκετών ανθρώπων στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για τη δολοφονία 36χρονης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis