Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 24/11/2018

«Η Ελληνική Αστυνομία, όπως κάθε χρόνο, κυκλοφόρησε ένα Ημερολόγιο, εν όψει του νέου έτους, το οποίο, όμως, αυτή την φορά επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη στους Έλληνες, προκαλώντας πέρα από τις λογικές αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας και εύλογες απορίες για τον τρόπο λήψης αποφάσεων και λειτουργίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ». Τα παραπάνω αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη. 

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει στην ερώτησή του ότι «όπως έγινε γνωστό από σχετικά δημοσιεύματα, η ατζέντα της ΕΛΑΣ για το 2019 περιείχε χάρτη στον οποίο η πΓΔΜ αναγράφεται ως ‘‘Μακεδονία’’, ενώ το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ως ‘‘Βόρεια Κύπρος’’. Δυστυχώς, ενώ έγινε μια τόσο σοβαρή παραχάραξη ονομασιών, που θίγουν άμεσα τα εθνικά συμφέροντα και τις ευαισθησίες μας, κανείς από τους υπευθύνους δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Επιπλέον, η ηγεσία της ΕΛΑΣ, υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής, αποφάσισε να ‘‘ξηλώσει’’ ολόκληρο το αρμόδιο τμήμα που έχει την ευθύνη για την έκδοση του Ημερολογίου. Ωστόσο, είναι άξιο απορίας πώς ένα Ημερολόγιο, το οποίο είχε ήδη διακινηθεί σε Αστυνομικά Τμήματα, δεν έτυχε της προσοχής της ίδιας της ηγεσίας, ώστε εγκαίρως να αποτραπεί το σοβαρό ατόπημα. Ερωτηματικά, επίσης, δημιουργούνται για την εταιρεία που ανέλαβε να εκδώσει το Ημερολόγιο, κατόπιν παραγγελίας της ΕΛΑΣ, και για την επιλογή του χάρτη, καθώς η έκδοση τέτοιων χαρτών, και ιδιαιτέρως με την αναγραφή ‘‘Βόρειος Κύπρος’’, δεν κυκλοφορούν ευρέως, παρά σε ελάχιστες χώρες, όπως π.χ. στην Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός δεν είναι μειωμένης σημασίας και αναμφίβολα πλήττει το κύρος της ΕΛΑΣ».

Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζητά να πληροφορηθεί από την αρμόδια υπουργό: 

• Ποια είναι η εταιρεία που τύπωσε το Ημερολόγιο του 2019 για την ΕΛΑΣ, ποια τα κριτήρια της επιλογής της και αν προηγήθηκε κάποιος διαγωνισμός ή έγινε με απευθείας ανάθεση.
• Ποιο το κόστος έκδοσης του Ημερολογίου της ΕΛΑΣ και ποιος θα επιβαρυνθεί με το κόστος της εκ νέου τύπωσής του.
• Αν η έκδοση και η κυκλοφορία του Ημερολογίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Τμήματος Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, χωρίς να λαμβάνει γνώση η ηγεσία της ΕΛΑΣ κι αν δεν συμβαίνει αυτό, ποιος ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία της Διεύθυνσης και για ποιο λόγο έδωσε τη συγκατάθεσή του στην κυκλοφορία του Ημερολογίου με τον απαράδεκτο για τις εθνικές μας θέσεις χάρτη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis