Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:24 | 08/12/2018

«Δυστυχώς, αυτά που ζήσαμε και χτες (προχτες) δεν είναι πράγματα που συναντά κανείς σε μια κανονική χώρα. Για μια ακόμη φορά είχαμε αμαύρωση της μνήμης του αδικοχαμένου αυτού παιδιού και νομίζω ότι όσα είπε η μητέρα του, επιβεβαιώνουν του λόγου του αληθές. Όσοι συμμετείχαν στα έκτροπα αυτά δεν τιμούν τη μνήμη του Γρηγορόπουλου και θα πρέπει να προβληματιστούν όλοι». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον Θέμα Radio 104.6 και στους δημοσιογράφους κ.κ. Νίκος Φελέκη και Μπάμπη Κούτρα. 
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει λύση σε αυτή την κατάσταση απάντησε ότι «υπάρχει λύση, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Δεν μπορεί να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο αυτά τα φαινόμενα. Η εικόνα που μεταδόθηκε το πρωί από τα τηλεοπτικά κανάλια από το κέντρο, από την περιοχή των Εξαρχείων και από τη Θεσσαλονίκη, τη Θεολογική σχολή, είναι μια εικόνα εμπόλεμης κατάστασης. Πλιάτσικο, βανδαλισμοί, ακόμη και βεβηλώσεις σε εικόνες στη Θεολογική σχολή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί υπάρχει το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα άσυλο ανομίας. Για να τα αντιμετωπίσουμε αυτά πρέπει να λάβουμε εκείνες τις θεσμικές πρωτοβουλίες που θα θέσουν εμπόδια στη δράση τέτοιων περιθωριακών, παραβατικών, εγκληματικών συμπεριφορών».

Οι προτάσεις της ΝΔ για το Δημογραφικό

Ως αντιπρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό ο κ. Χαρακόπουλος απάντησε και στην ερώτηση για τις προτάσεις που παρουσίασε εκ μέρους της ΝΔ, τονίζοντας ότι: «το δημογραφικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά η Ελλάδα είναι από τις πρωταθλήτριες στην έξαρση του φαινομένου. Είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της χώρας με πολλές επιπτώσεις και στο ασφαλιστικό σύστημα και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στο σύστημα υγείας, στην εκπαίδευση, παντού. Δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομία, αλλά και με τα πρότυπα ζωής, την αίσθηση ασφάλειας που νιώθει ο πολίτης σε όλους τους τομείς, την αίσθηση μέλλοντος που έχει για τη χώρα το να δημιουργήσει κανείς οικογένεια. Και η Γερμανία που έχει τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, έχει μεγάλο ζήτημα και αυτή δημογραφικό. Έχει να κάνει με πρότυπα ζωής, τις προσδοκίες που έχει καθείς για την οικογένειά του». Πρόσθεσε ότι «μια από τις προτάσεις είναι πώς η οικογένεια που θα κάνει παιδί από τον πρώτο μήνα μέχρι το παιδί να τελειώσει το σχολείο, θα έχει τη δυνατότητα να μπορεί η μητέρα, η εργαζόμενη να συνδυάζει τον εργασιακό βίο με την οικογένεια. Και γι’ αυτό λέμε από την πρώτη στιγμή αν δεν επαρκούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δημοσίου, δίνουμε το κουπόνι, το voucher των 180 ευρώ το μήνα, προκειμένου όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε βρεφονηπιακούς ή παιδικούς σταθμούς. Γι’ αυτό μιλούμε για το θεσμό της νταντάς της γειτονιάς, στην επαρχία κυρίως που δεν υπάρχει η υποδομή των βρεφονηπιακών σταθμών σε κάποια χωριά. Γι’ αυτό μιλούμε για ολοήμερα σχολεία που θα είναι πραγματικά ολοήμερα, όχι σαν αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που τα βάφτισε έτσι και μείωσε τα ωράρια. Γι’ αυτό μιλούμε για πιστοποιητικά ξένων γλωσσών που θα λαμβάνονται μέσα από το σχολείο, άρα θα υπάρχει επαρκής προετοιμασία».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis