Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:43 | 13/03/2015

Εξήντα επτά βουλευτές, τελικώς, αρνήθηκαν να παραλάβουν υπηρεσιακό αυτοκίνητο που βάσει του Κανονισμού δικαιούνται ως «παροχή» από το Κοινοβούλιο.

Εξ αυτών οι 47 είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε θέσει το θέμα, προκαλώντας δυσφορία ακόμα και μεταξύ των βουλευτών του κόμματός του – γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του, που την εκδήλωσε λίγες ημέρες αργότερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και η Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου στην συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η σύμβαση χρονομίσθωσης που έχει η Βουλή με συγκεκριμένη εταιρεία διαρκεί ως τα τέλη του τρέχοντος έτους. «Θα καταγγείλουμε τη σύμβαση αυτή αρχής γενομένης από 1η Σεπτεμβρίου.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και στην αντισυτμβαλλόμενη εταιρεία να προετοιμαστεί και στη Βουλή να θωρακιστεί από νομικές ενέργειες ακύρωσης της καταγγελίας, αλλά και στο Κοινοβούλιο να επανεκτιμήσει το ζήτημα», είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.

«Δεν είναι λίγοι. Είναι πολλοί οι βουλευτές που αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο», έλεγε στέλεχος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην «Κ», χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει και κάποιο συγκεκριμένο αριθμό, την ώρα που ακόμα δεν υπήρχε επίσημη πληροφόρηση και οι φήμες «οργίαζαν» αναφορικά με το πόσοι δεν ήθελαν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο (Σημειώνεται ότι είναι 149 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ). «Για λόγους σεμνότητας υπάρχουν συνάδελφοι που δεν θέλουν να εμφανιστούν ότι δεν παραλαμβάνουν αυτοκίνητο», έλεγε από την πλευρά του ένας εκ των νεοεκλεγέντων βουλευτών. Και αφού υπενθύμισε ότι δίνουν «το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα για κοινωνικές δράσεις», πρόσθεσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνονται στα όσα είπε ο πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους συνολικά 67, οι 36 είναι οι νέοι βουλευτές που δεν ήθελαν να παραλάβουν αυτοκίνητο κατά την πρόσφατη διαδικασία «κλήρωσης» οχημάτων, και οι υπόλοιποι είναι βουλευτές οι οποίοι επανεκλέγησαν και θεωρητικά δικαιούνταν το ίδιο όχημα που τους είχε διαθέσει η Βουλή από την προηγούμενη περίοδο.

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis