Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:19 | 26/08/2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας κοινή σύσκεψη με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων για την προστασία του Αστυνομικού Προσωπικού από τον φονικό ιό COVID-19, δεδομένου ότι οι κίνδυνοι της πανδημίας επέστρεψαν δριμύτεροι και απειλητικοί.

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσής μας (Αρ. Πρωτ.: 100/2/48) με την οποία καταγγείλαμε την έλλειψη στρατηγικής, όσον αφορά στη διαχείριση των κρουσμάτων μολυθέντων κρατουμένων, κατά τη σημερινή συνεδρίαση σταθήκαμε ιδιαίτερα στο περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. 2000/20/1774064 από 20/08/2020 Διαταγής της Γ.Α.Δ.Α., βάσει της οποίας ορίζονται συγκεκριμένα κρατητήρια ως χώροι «υποδοχής» των κρατουμένων που θα βρίσκονται θετικοί στο νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., τονίζοντας αφενός την προχειρότητα με την οποία εκδόθηκε αυτή, αφετέρου δε τους κινδύνους που ελλοχεύει η εφαρμογή της.

Εκφράζοντας την ανησυχία των συναδέλφων μας και με γνώμονα την προστασία της υγείας του αστυνομικού προσωπικού, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος, απαιτούμε την άμεση ανάκληση της διαταγής αυτής, προτείνοντας ως μόνη ορθή και αποτελεσματική λύση τη δημιουργία ειδικών υγειονομικών μονάδων σε νέες ή υπάρχουσες δομές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου, τόσο των εργαζομένων, όσο και των κρατούμενων, λαμβάνοντας εντός αυτών όλα τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και στελεχωμένες με το κατάλληλο υγειονομικό προσωπικό. Οι αστυνομικοί δεν μπορεί να υποκαθιστούν το έργο και το ρόλο άλλων, ούτε οι Αστυνομικές Υπηρεσίες μπορούν να μετατραπούν σε σανατόρια.

Για το συνδικαλιστικό μας κίνημα η ανθρώπινη ζωή αξίζει το ίδιο για όλους και κανείς δεν δικαιούται να κατηγοριοποιεί τους κρατούμενους με απάνθρωπα κριτήρια «πλούσιος ή φτωχός», «ημεδαπός ή αλλοδαπός» κ.λπ.

Η Ομοσπονδία μας αναμένει από τις Ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναθεωρήσουν την τακτική τους στο ζήτημα αυτό, ευθυγραμμίζοντας την πολιτική τους με τους προβλεπόμενους για το αστυνομικό προσωπικό όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι θα προβεί σε δυναμικές αντιδράσεις, όπως έχει πράξει σε ανάλογες καταστάσεις κατά το παρελθόν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis