Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:24 | 09/02/2020

Βαρύ είναι το κλίμα στον Δήμο της Ρόδου και εξαιρετικά δυσάρεστη η διαπίστωση ότι ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ένας μη επαγγελματίας πολιτικός, που δεν γεννήθηκε σε κομματικό σωλήνα αλλά προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο, βρίσκεται πλέον στην άβολη, αν μη τι άλλο, θέση να έχει αιτηθεί μόνιμη αστυνομική προστασία από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ!!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», ο δήμαρχος Ρόδου, αιτήθηκε εγγράφως στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αλλά και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ληφθεί μέριμνα για την άμεση απόσπαση αστυνομικού της εμπιστοσύνης του, προκειμένου να τον συνοδεύει σε όλες τις μετακινήσεις του.

Ο κ. Καμπουράκης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχει δεχτεί και στο παρελθόν φραστικές επιθέσεις και απειλές καθώς και απειλητικά τηλεφωνήματα και επιστολές.

Ως δήμαρχος πλέον του Δήμου Ρόδου απαιτείται να έχει συχνές δημόσιες εμφανίσεις, ενώ η προσπάθειά του για διαφάνεια και η αντιπαράθεση που έχει ανοίξει με διάφορα συμφέροντα τον έχουν καταστήσει «στόχο», με αποτέλεσμα να αιτηθεί αστυνομική προστασία.

Σημειώνεται ότι ανάλογη μέριμνα είχε ληφθεί και για τον πρώην δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά.

Ο πρώην δήμαρχος Ρόδου, που επεδίωξε στο παρελθόν να υποβαθμίσει με δημόσιες δηλώσεις του τις απειλές που δεχόταν, αναγκάστηκε να υποβάλει αναφορά στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με αίτημα την αστυνομική του προστασία μετά και την αποστολή επιστολών με απειλητικό περιεχόμενο για τον ίδιο και για την οικογένειά του.

Υπήρξε μάλιστα και εισαγγελική παρέµβαση με αφορμή απειλητικά μηνύματα σε βάρος του.

Την 29η Φεβρουαρίου 2012, είχε υποβληθεί στην Εισαγγελία Πληµµελειοδικών Ρόδου και στην Αστυνοµική Διεύθυνση Δωδεκανήσου αναφορά του Τµήµατος Προστασίας Πολιτών Ειδικών Κατηγοριών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που υπογράφεται από τον Υποστράτηγο κ. Ι. Δικόπουλο, σχετικά µε τη δραστηριότητα 12 κατοίκων της Ρόδου, που μετείχαν σε γκρουπ, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Διαπιστώθηκε, µεταξύ άλλων, ότι προέβησαν σε αναρτήσεις µε τις οποίες παροτρύνοντο οι πολίτες στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Μεταξύ άλλων, είχαν ζητηθεί στοιχεία για τη διεύθυνση της κατοικίας του κ. Κουσουρνά ο οποίος είχε χαρακτηριστεί τότε ως “στόχος”!! ενώ σε άλλες αναρτήσεις παροτρύνοντο πολίτες να την κάψουν µε τη χρήση εύφλεκτων υλικών.

Τον Φεβρουάριο του 2015 η «δημοκρατική» είχε αποκαλύψει ότι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του και αναγκάστηκε να ζητήσει αρμοδίως από την Yποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, τμήμα 5ο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, την φύλαξή του από δύο αστυνομικούς!

Ο κ. Χατζημάρκος, είχε δεχτεί τηλεφωνήματα με απειλητικό περιεχόμενο από πρόσωπα που ομιλούσαν ελληνικά, προφανώς ημεδαπούς, ενώ σ’ ένα από αυτά του ζητήθηκε απειλητικά να ανακαλέσει τις αποφάσεις του για τη μεταστέγαση των Ρομά. Το γεγονός τον θορύβησε.

Εξέφρασε σε οικεία του πρόσωπα φόβους ότι κακοποιά στοιχεία, εξαιτίας των πρωτοβουλιών που ανέλαβε, δεν αποκλείεται να υλοποιήσουν τις απειλές τους, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί αρμοδίως στην ΕΛΑΣ για να εξασφαλίσει την φύλαξή του.

Εκτοτε έχει αποσπαστεί στην προσωπική του φρουρά έμπειρος αστυνομικός, της εμπιστοσύνης του. Σημειώνεται ότι το Προεδρικό Διάταγμα 84/2011 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α-206/16.09.2011, τροποποίησε το σχετικό άρθρο 156 του Προεδρικού Διατάγματος Π.Δ.141/1991, για τα πρόσωπα στα οποία παρέχεται υποχρεωτικά συνοδεία ασφαλείας.

Η φρούρηση ευπαθών στόχων, είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων, καθώς και ο προσδιορισμός της, καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής.

Για τον καθορισμό του είδους της προστατευτικής φύλαξης των ευπαθών στόχων ορίζονται αντικειμενικά κριτήρια, ενώ εάν διαπιστωθεί ότι το διατιθέμενο αστυνομικό προσωπικό εκτελεί καθήκοντα που δεν σχετίζονται με την αποστολή του, αντικαθίσταται άμεσα και ελέγχεται πειθαρχικά, ενώ η αρμόδια επιτροπή επανεξετάζει άμεσα την ανάγκη διατήρησης ή μη της συνοδείας ασφαλείας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis