Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:10 | 17/01/2020

Τουλάχιστον 6 άτομα από το Αφγανιστάν έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται για τον φόνο του 20χρονου μετανάστη από την Υεμένη που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στη Μόρια της Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη μετά τις 10 το βράδυ στον ελαιώνα που έχει μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών έξω από το περιφραγμένο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

[custom:google-ads]

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο άτυχος Αφρικανός μετανάστης διαπληκτίστηκε με ομάδα Αφγανών και δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι. Ο νεαρός μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Βοστάνειο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου υπέκυψε στο βαρύ του τραύμα λίγο μετά τη διακομιδή του.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας, στον καταυλισμό, με βάση και τις μαρτυρίες, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν ως ύποπτοι 6 Αφγανοί, οι οποίοι ανακρίνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επιβεβαίωση της εμπλοκής τους στο έγκλημα. Η αιτία της συμπλοκής δεν συνδέεται με εθνοτικούς λόγους και ερευνάται το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών.

Είναι η δεύτερη δολοφονία στη Μόρια από την αρχή του χρόνου, με δράστη Αφγανό και θύμα νεαρό Αφρικανό. Την περασμένη Τετάρτη υπέκυψε στα βαριά τραύματά του έπειτα από νοσηλεία δύο εβδομάδων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βοστάνειου ένας 20χρονος από το Κονγκό, ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι από 27χρονο Αφγανό στη Μόρια. Οπως έγινε γνωστό, το θύμα αντιστάθηκε όταν ο δράστης αποπειράθηκε να του κλέψει το κινητό και δέχτηκε τη μαχαιριά.

Ο 20χρονος διέμενε σε ξενώνα της «Ηλιαχτίδας», καθώς ήταν επιζών από τραγικό ναυάγιο με 7 νεκρούς, και είχε πάει στη Μόρια προκειμένου να επισκεφθεί συγγενείς του.

Στη λεγόμενη «ζούγκλα» περιμετρικά του ΚΥΤ της Μόριας ζουν υπό άθλιες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για ελαιώνες, ιδιοκτησίας κατοίκων του ομώνυμου χωριού, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη παραγκούπολη με λαμαρίνες, παλέτες, θερινές σκηνές και πρόχειρες τέντες.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis