Μύκονος: Δύο μήνες λουκέτο και 20.000 ευρώ πρόστιμο για τον συνωστισμό στο μπιτς μπαρ Alemagou [βίντεο]

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
Μύκονος: Δύο μήνες λουκέτο και 20.000 ευρώ πρόστιμο για τον συνωστισμό στο μπιτς μπαρ Alemagou [βίντεο]
Περίπατο... πήγαν τα προληπτικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό στην Μύκονο, καθώς τα μπαρ και οι παραλίες του νησιού γέμισαν ασφυκτικά με κόσμο.
 
Οι εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού προκάλεσαν την παρέμβαση των ανδρών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα δεν άργησαν να πέσουν. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του μπιτς μπαρ Alemagou στην παραλία Φτελιά , όπου εκατοντάδες εκδρομείς συνωστίσθηκαν, αδιαφορώντας για τα μέτρα ασφαλείας.
 
Αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί πρόστιμο, ύψους 20.000 ευρώ στο γνωστό μπιτς μπαρ καθώς και «λουκέτο» 60 ημερών, όπως ακριβώς ορίζει η σχετική νομοθεσία.
 
Τις εικόνες συγχρωτισμού σχολίασε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «επιβλήθηκε πρόστιμο σε beach bar και σφράγισμα του καταστήματος για μεγάλο διάστημα, αφού διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων, μια εκ των οποίων ήταν η μη τήρηση αποστάσεων, καθώς οι ελεγκτές είδαν ότι χόρευε ο ένας πελάτης επάνω στον άλλο».

iefimerida.gr