Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 07/03/2015

Ότι έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό, γράφει για τον Γκίκα Χαρδούβελη η Real - Λίστα 38 πολιτικών, μεταξύ των οποίων και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, με καταθέσεις εκτός Ελλάδας δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά - Γιατί δεν συμπεριέλαβε και τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ στο έγγραφο με το οποίο ζητά έλεγχο του πόθεν έσχες του τέως υπουργού Οικονομικών ρωτά τον Παναγιώτη Νικολούδη ο Ανδρέας Λοβέρδος

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει 
τις τελευταίες ώρες με αφορμή δημοσίευμα που θέλει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, να έχει βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.



Σε ανακοίνωσή του ο κ. Χαρδούβελης αναφέρεται «στην υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες» εκ μέρους του και ξεκαθαρίζει πως τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία τόσο του ίδιου, όσο και της συζύγου του.

Παράλληλα, αναφέρει πως υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και ότι βρίσκονται  σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσε στο εξωτερικό λόγω της πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας του εκεί.

Απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας, Real News, σύμφωνα με το οποίο  βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τον πρώην ΥΠΟΙΚ, ο κ. Χαρδούβελης τονίζει, επίσης, ότι χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσε σε δημόσια θέση και δεν είχε υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.

Τέλος, σημειώνει πως τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνει ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR).

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γκίκα Χαρδούβελη: 

Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο,  δηλώνω τα κάτωθι:

Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκοδνται  σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.

Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.  

Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.   

Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR).

Πηγή:protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis