Μ. Βαρβιτσιώτης: Και στον Έβρο και στο Αιγαίο, η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορά της

ΑΠΟΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Μ. Βαρβιτσιώτης: Και στον Έβρο και στο Αιγαίο, η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορά της

Για αποφασιστική στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην προσπάθεια εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, στον Έβρο και το Αιγαίο, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του Open.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως τόσο ο στρατός και η αστυνομία στον Έβρο όσο και το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό στη θάλασσα δίνουν καθημερινά μάχη για την υπεράσπιση των συνόρων μας και την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών, τόσο για λόγους εθνικής ασφάλειας, όσο και προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω του κορoνοϊού.

«Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύει. Το δόγμα αυτό το εφαρμόσαμε στον Έβρο, σήμερα και στη θάλασσα» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπενθυμίζοντας ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης ανθρώπων από την Τουρκία και ο εκβιασμός Ερντογάν προς την ΕΕ για περαιτέρω χρηματοδότηση, συνάντησε την άρνηση των Βρυξελλών. 

Με αφορμή την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για "φιάσκο" στη διαχείριση του κορονοϊού, θυμίζοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, η παραίτηση του οποίου δεν έγινε δεκτή, ήταν εκείνος που κατά τη διάρκεια της κρίσης στον Έβρο, διέδιδε ψευδώς νούμερα για τον αριθμό των ανθρώπων που υποτίθεται ότι είχαν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δικαιολογίες Βαρουφάκη παρά την κατακραυγή: Τα μέτρα αφορούν... εκεί που σε πιάνει η καραντίνα, όχι την α' κατοικία