Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 05/08/2019

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης-παραλαβής της θέσης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις εγκαταστάσεις την Αστυνομικής Ακαδημίας στους Θρακομακεδόνες.

Ο νέος αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, αφού ευχαρίστησε το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή του και εξέφρασε τα αισθήματα βαθύτατης εκτίμησης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι οραματίζεται μια σύγχρονη αστυνομία που θα προκύψει μέσα από μια δυναμική μεταρρύθμιση.

[custom:google-ads]

«Έχοντας στη φαρέτρα μου το οικονομικό και χρηματοδοτικό οπλοστάσιο, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μου συνιστά η δυναμική μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα υλοποιηθεί, προκρίνοντας έναν ισχυρό επιτελικό και επιχειρησιακό χαρακτήρα, που θα δώσει νέα πνοή στη διοικητική οργάνωση του Σώματος», υπογράμμισε ο κ. Καραμαλάκης.

Και συμπλήρωσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή πρωταρχικός στόχος είναι «η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, με την ταυτόχρονη απλούστευση, τον ανασχεδιασμό και την ψηφιοποίηση όλων των διοικητικών διαδικασιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες φιλικές προς τον πολίτη, προσεγγίζοντάς τον ψηφιακά, να υφίσταται αποτελεσματική διαλειτουργικότητα με υπηρεσίες άλλων Υπουργείων, αλλά και να απλοποιούνται μεθοδευμένα εσωτερικές διοικητικές διαδικασίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ήταν και πάλι ταχύτατοι και αποτελεσματικοί

Ο κ. Καραμαλάκης τόνισε ότι «η επιτυχής διοικητική μεταρρύθμιση συνδέεται άρρηκτα και με την ορθή αξιοποίηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», δηλαδή οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις και ότι δέμευσή του αποτελεί «η ηθική και εργασιακή επιβράβευση της βέλτιστης απόδοσης του προσωπικού και η εξασφάλιση συνθηκών αξιοκρατίας σε όλη την ιεραρχική κλίμακα».

Αναφέρθηκε επίσης στο νέο καθοριστικό ρόλο της Αστυνομίας, σε εθνικό επίπεδο, με την «ολοκληρωμένη διαχείριση κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων, γεωστρατηγικής ιδίως σημασίας, όπως η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού, και η κατάρτιση στρατηγικών εθνικής ασφάλειας».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis