Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 21/10/2019

«Τι εργαλεία έχουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή που έχουμε εξ ανατολών; Το πρώτο και το βασικό είναι η συνεργασία με την ΕΕ. Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό και διεθνές θα έλεγα. Να δείξει η ΕΕ. περισσότερη αλληλεγγύη, πόρους περισσότερους. Αυτό που συμβαίνεις την Μόρια, είναι μια ντροπή για όλη την Ευρώπη και όχι μόνον για την Ελλάδα, εκτιθέμεθα ως Ευρώπη συνολικότερα.

Από εκεί και πέρα χρειάζεται ισχυρότερη φύλαξη των συνόρων και αυτό δεν μπορεί να το κάνει μόνη της η Ελλάδα, χρειάζεται τη συνοριοφυλακή της FRONTEX, επικαιροποίηση τής κοινής δήλωσης Ευρώπης Τουρκίας.
Εκείνο το οποίο εμείς κάνουμε, την άλλη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή στην επιτροπή που προεδρεύω η νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το άσυλο, για τις διαδικασίες απονομής τους ασύλου που θα είναι πολύ πιο ταχείες και θα αποτραπεί αυτή η κατάχρηση που συμβαίνει ως σήμερα. Αυτά που συμβαίνουν εδώ πέρα που ξεκίνησαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με τους μετανάστες και την απονομή ασύλου δεν έχουν προηγούμενο στον κόσμο.

Με τον νέο νόμο όπως μας έλεγε ο κ. Χρυσοχοΐδης το αργότερο μέσα σε 3 μήνες θα ξεκαθαρίζει ποιος δικαιούται και ποιος όχι άσυλο και όποιος δεν δικαιούται θα επιστρέφονται στην Τουρκία απ’ όπου προέρχονται . Θα υπάρχει νέος κατάλογος ασφαλών χωρών και σε ποιες επιτρέπεται να γίνονται επιστροφές.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis