Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 27/03/2018

«Το πρόβλημα της ανομίας στη χώρα καθίσταται καθημερινά ολοένα και οξύτερο. Η κατάσταση, ιδιαιτέρως, στον χώρο των Πανεπιστημίων έχει κυριολεκτικά ξεφύγει, λόγω του περιβόητου νόμου για το άσυλο της ασυδοσίας. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν παραδοθεί σε κάθε είδους παρανόμους και “μπαχαλάκηδες”, που σκορπούν τον φόβο σε διδάσκοντες και φοιτητές, οι οποίοι με τη σειρά τους απευθύνουν κραυγή απόγνωσης, χωρίς δυστυχώς, να βρίσκουν ουδεμία ανταπόκριση». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

Όπως αναφέρει το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τελευταίο κρούσμα, στον μακρύ κατάλογο των διαμαρτυριών από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αποτελεί ανοικτή επιστολή που υπογράφουν 93 (!) καθηγητές της Νομικής Αθηνών, για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής,δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων. Η περιγραφή της κατάστασης της Νομικής Σχολής στην εν λόγω επιστολή προκαλεί θλίψη και οργή για την κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου, καθώς σ’ αυτήν γίνεται λόγος για καθημερινές “αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα”. Κι όλα αυτά σε μια σχολή που, όπως τονίζουν και οι ίδιοι οι καθηγητές, διδάσκεται το Δίκαιο και προετοιμάζει τους αυριανούς δικαστές και δικηγόρους! Πρόκειται για την πιο εκκωφαντική απόδειξη της αποτυχίας της αντίληψης περί “πανεπιστημιακού ασύλου” που εκπορεύεται από αναχρονιστικές και περιθωριακές ιδεοληψίες. Όπως, άλλωστε, καταγγέλλουν οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, πρόκειται για “διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων που καθημερινά τελούνται εντός και εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής”».

Ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι «συντασσόμαστε απολύτως με τους διδάσκοντες και φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπως πριν από αυτούς με τους Καθηγητές του ΟΠΑ, τους φοιτητές του ΑΠΘ, τους καθηγητές από το ΕΚΠΑ και την Πάντειο, ζητώντας επιτέλους η κυβέρνηση να παύσει να κωφεύει στο πρόβλημα, παρέχοντας ιδιότυπη προστασία σε κάθε παρανομία, και να λάβει τα επιβαλλόμενα μέτρα, αποκαθιστώντας το αίσθημα ασφάλειας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας».

Κατόπιν τούτων ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

1.   Αν ήταν σε γνώση τους οι καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εντός και εκτός της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπως καταγγέλλεται από 93 καθηγητές της εν λόγω Σχολής, κι αν ναι γιατί δεν έπραξαν έως σήμερα τα δέοντα;

2.  Αν, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες διδασκόντων και φοιτητών από πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας για την έξαρση της ανομίας που επικρατεί στους χώρους των ΑΕΙ, από τη δράση διαφόρων παρανόμων στοιχείων και ομάδων τραμπούκων, θα καταργήσουν τον “νόμο Γαβρόγλου” για το άσυλο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis