Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 15/11/2019

«Το μεταναστευτικό, που γιγαντώθηκε το προηγούμενο διάστημα, όταν άφρονες πολιτικές οδήγησαν στο κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας, ενώ συνέχισαν με μεγαλύτερη ένταση οι ροές από την Τουρκία, είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα στο οποίο δεν υπάρχουν απλοϊκές απαντήσεις». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμα που απέστειλε στον Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, με αφορμή την πρόσκληση που έλαβε να παραβρεθεί στη Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς με θέμα την «Ενημέρωση και καταγραφή απόψεων για το προσφυγικό ζήτημα στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς».

Ο Θεσσαλός αφού εξέφρασε την λύπη του διότι, ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ, που διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα και ως εκ τούτου «θα ήταν απρεπές να εγκαταλείψω τους κοινοβουλευτικούς που ήρθαν στην Αθήνα για τις εργασίες της ΔΣΟ», επισήμανε ότι  «σε κάθε περίπτωση, κ. Δήμαρχε, η άποψή μου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα έχει διατυπωθεί τόσο δημόσια όσο και σε συσκέψεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην οποία συμμετείχατε.

Ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης έθεσα στον αρμόδιο υπουργό τα καίρια ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ανθρώπους αυτούς που μεταφέρονται από τα νησιά, μετά από την παρέλευση 6 μηνών, που είναι το χρονικό περιθώριο που έχει τεθεί για την παραμονή τους, και αν βεβαίως θα μεταφερθούν και άλλοι στη συνέχεια.

Εκ μέρους του υπουργού υπήρξε η διαβεβαίωση ότι σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, στο διάστημα αυτό θα γίνει διαχωρισμός οικονομικών μεταναστών και προσφύγων, με τους μεν πρώτους να επιστρέφονται στην Τουρκία ή στις πατρίδες τους και τους άλλους που χρήζουν διεθνούς προστασίας να λαμβάνουν το άσυλο που δικαιούνται και να επιμερίζονται στις χώρες της ΕΕ.

Η δε προσωρινή εγκατάστασή τους θα γίνεται με ενημέρωση των δημοτικών αρχών, με πρώτες αυτές που προσφέρθηκαν να σηκώσουν το βάρος αυτό της εθνικής ευθύνης.

Επίσης, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να υπάρξει πλέον άλλη μαζική μεταφορά προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis