Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 13/06/2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Η συμφωνία με Σκόπια δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα

• Ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να υπογράψει τη συμφωνία

«Τα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής ικανότητας του κ. Τσίπρα στην οικονομία, που είχαν ως συνέπεια την υπογραφή του 3ου Μνημονίου αλλά και τη δέσμευση της χώρας για ένα 4ο Μνημόνιο, που τσαλακώνει το μύθο της καθαρής εξόδου, είναι γνωστά και οδυνηρά. Δυστυχώς, όμως, ακόμη πιο οδυνηρά είναι τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στο εθνικό ζήτημα της διένεξής μας με τα Σκόπια. Η λύση που κομίζετε ως συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας, στην οποία η Ελλάδα παραδίδει και όνομα και γλώσσα και ταυτότητα, δεν προσβάλλει μόνο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά υπηρετεί το ιδεολόγημα του ‘‘μακεδονισμού’’». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο 2019-2022. 

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι όταν «οι Σκοπιανοί αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες -και μάλιστα σκέτο, χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό της ονομασίας που δίνεται στη χώρα τους- είναι εμφανές ότι οι κάτοικοι ενός κομματιού της γεωγραφικής Μακεδονίας μονοπωλούν το όνομα». Και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία αυτή δεν υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα και επιπλέον δεν νομιμοποιείται ο πρωθυπουργός να την προσυπογράψει, όταν ούτε ο κυβερνητικός του εταίρος δεν την ψηφίζει. Αλλά, αν και ο κ. Καμμένος θεωρεί εθνικά επιβλαβή τη συμφωνία, δεν αίρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Όχι, για όνομα του Θεού δεν είναι καρεκλοκένταυρος!»

Mεσοπροθεσμο 2

Ποια καθαρή έξοδος...

Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές για το συζητούμενο νομοσχέδιο ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι «εσείς οι αριστεροί, οι ευαίσθητοι, που σκίζατε μνημόνια στις πλατείες των αγανακτισμένων, που μιλούσατε για γερμανοτσολιάδες και προδότες, εσείς ήσασταν που κόψατε επιδόματα χηρείας και τέκνων. 

Με τις δικές σας ψήφους οι υπουργοί σας τσεκουρώνουν συντάξεις και μισθούς. Οι ίδιοι που δήλωναν ότι αν μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τις 9.000 θα παραιτούνταν και τώρα που φθάνει κοντά τις 5.500 ευρώ ο κ. Τσακαλώτου σφυρίζει αδιάφορα».

Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «έχετε το θράσος να μιλάτε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.
Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος που προβλέπει υψηλότατα πλεονάσματα για πολλά ακόμη χρόνια;
Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος όταν ψηφίζετε την δραστική περικοπή των συντάξεων -κύριων και επικουρικών- σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους; 
Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος όταν μειώνετε το αφορολόγητο από το 2020, που σημαίνει ένα και δύο μισθούς μείον; 
Πόσα παραμύθια πιά μπορείτε να λέτε στον ελληνικό λαό;
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε λέγοντας ότι «εσείς που αποκαλούσατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους προδότες, εσείς που κάνατε κηρύγματα διχασμού, βάλατε την υπογραφή σας φαρδιά πλατιά, και δεσμεύσατε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας για έναν αιώνα. Τέτοιες επιτυχίες η εθνοσωτήριος κυβέρνησή σας! Και έρχεσθε εδώ και καμαρώνετε, αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Ωστόσο, αυτός θα είναι ο τελικός κριτής σας, αυτός και η ιστορία που θα γράψει με μελανά γράμματα το πέρασμά σας από τη διακυβέρνηση του τόπου». 

Ομιλία

Μάξιμου Χαρακόπουλου

στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση

του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών

«Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022»

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Τα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής ικανότητας του κ. Τσίπρα στην οικονομία, που είχαν ως συνέπεια την υπογραφή του 3ου Μνημονίου αλλά και τη δέσμευση της χώρας για ένα 4ο Μνημόνιο, που τσαλακώνει το μύθο της καθαρής εξόδου, είναι γνωστά και οδυνηρά. 

Δυστυχώς, όμως, ακόμη πιο οδυνηρά είναι τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στο εθνικό ζήτημα της διένεξής μας με τα Σκόπια. Η λύση που κομίζεται ως συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας, στην οποία η Ελλάδα παραδίδει και όνομα και γλώσσα και ταυτότητα, δεν προσβάλει μόνο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά υπηρετεί το ιδεολόγημα του μακεδονισμού. 

Όταν οι Σκοπιανοί αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες -και μάλιστα σκέτο, χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό της ονομασίας που δίνεται στη χώρα τους- είναι εμφανές ότι οι κάτοικοι ενός κομματιού της γεωγραφικής Μακεδονίας μονοπωλούν το όνομα. 

Ενώ οι Σκοπιανοί θα λέγονται Μακεδόνες, οι δικοί μας κάτοικοι της βορείου Ελλάδος αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Έλληνες Μακεδόνες, θα δημιουργούν την εντύπωση σε κάθε ανιστόρητο ξένο ότι πρόκειται για μειονοτικούς σκοπιανούς Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα. Έτσι η εσχάτη πλάνη θα είναι χείρων της πρώτης. 

Όπως, επίσης, είναι ακατανόητη η επιχειρηματολογία του υπουργού Εξωτερικών για δήθεν αναγνώριση το 1977 της γλώσσας των Σκοπίων ως μακεδονικής, παρά την κατηγορηματική διάψευση του καθηγητή Μπαμπινιώτη.

Οι δε αστερίσκοι ότι η γλώσσα αυτή -μια βουλγαρο-σερβική διάλεκτος- δεν έχει σχέση με την ελληνική γλώσσα που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες, είναι για εσωτερική κατανάλωση..

Στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει είναι: ένα έθνος, το μακεδονικό, που μιλά μια γλώσσα τη μακεδονική. Και αυτό από μόνο του υπηρετεί τον αλυτρωτισμό, όσες αλλαγές κι αν γίνουν στο Σύνταγμα των Σκοπίων. 

Η συμφωνία αυτή δεν υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα και επιπλέον δεν νομιμοποιείται ο πρωθυπουργός να την προσυπογράψει, όταν ούτε ο κυβερνητικός του εταίρος δεν την ψηφίζει. Αλλά, αν και ο κ. Καμμένος θεωρεί εθνικά επιβλαβή τη συμφωνία, δεν αίρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Όχι, για όνομα του Θεού δεν είναι καρεκλοκένταυρος! 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας,

Μη δεσμεύετε τη χώρα με μια επώδυνη συμφωνία, όπως τη δεσμεύετε με το 4ο Μνημόνιο που σήμερα συζητούμε. Γιατί εσείς οι αριστεροί, οι ευαίσθητοι, που σκίζατε μνημόνια στις πλατείες των αγανακτισμένων, που μιλούσατε για γερμανοτσολιάδες και προδότες, εσείς ήσασταν που κόψατε επιδόματα χηρείας και τέκνων. 

Με τις δικές σας ψήφους οι υπουργοί σας τσεκουρώνουν συντάξεις και μισθούς. Οι ίδιοι που δήλωναν ότι αν μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τις 9.000 θα παραιτούνταν και τώρα που φθάνει κοντά τις 5.500 ευρώ ο κ. Τσακαλώτος σφυρίζει αδιάφορα και τον ενοχλεί η συζήτηση αυτή και απευθυνόμενος στον εισηγητή μας έκανε λόγο για παρελθοντολογία. 

Έχετε το θράσος να μιλάτε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος που προβλέπει υψηλότατα πλεονάσματα για πολλά ακόμη χρόνια; 

Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος όταν ψηφίζετε την δραστική περικοπή των συντάξεων -κύριων και επικουρικών- σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους; 

Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος όταν μειώνετε το αφορολόγητο από το 2020, που σημαίνει ένα και δύο μισθούς μείον; 

Πόσα παραμύθια πιά μπορείτε να λέτε στον ελληνικό λαό;

Αυτόν που πίστεψε ότι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, και έρχεστε τώρα για να αυξήσετε τον φόρο ακίνητης περιουσίας και μάλιστα στις λαϊκές γειτονιές. Εσείς οι αριστεροί οι προστάτες των αδυνάτων. 

Και δεν μιλούμε πιά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που τους έχετε ισοπεδώσει με φόρους επάνω σε φόρους. Γιατί πάλι προβλέπεται αυξήσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές από το 2019. Όπως έχετε κάνει και με τους αγρότες. Που σας πίστεψαν και εκείνοι, και σας ψήφισαν. Και εισπράττουν το ευχαριστώ!

Τέτοια, λοιπόν, καθαρότητα έχει η έξοδός σας! Εσάς, όμως, αυτό δεν σας απασχολεί. Εκείνο που σας νοιάζει είναι να κλείσετε το μάτι στους ψηφοφόρους ότι μετά τον Αύγουστο θα σας μπάσουμε όλους στο δημόσιο, γιατί δεν θα μας λέει τίποτε η τρόικα. Και ας πάει και το παλιάμπελο. 

Προσπαθείτε απελπισμένα να αποκρύψετε ότι μας περιμένει μηχανισμός εποπτείας, με νέες προϋποθέσεις και νέους όρους. Και ότι υποθηκεύετε τη δημόσια περιουσία, αυτή που εσείς-και μόνον εσείς- εντάξατε στο Υπερταμείο. Αυτό που κανείς άλλος πριν δεν το είχε δεχθεί. 

Εσείς που αποκαλούσατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους προδότες, εσείς που κάνατε κηρύγματα διχασμού, βάλατε την υπογραφή σας φαρδιά πλατιά, και δεσμεύσατε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας για έναν αιώνα. Τέτοιες επιτυχίες η εθνοσωτήριος κυβέρνησή σας. Και έρχεσθε εδώ και καμαρώνετε, αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Ωστόσο, αυτός θα είναι ο τελικός κριτής σας, αυτός και η ιστορία που θα γράψει με μελανά γράμματα το πέρασμά σας από τη διακυβέρνηση του τόπου. 

Σας ευχαριστώ!»

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στο παρακάτω βίντεο

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis