Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 22/09/2018

«Η λεγόμενη Επιτροπή Παρασκευόπουλου αποδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο τις ιδεοληψίες αυτής της κυβέρνησης με οτιδήποτε έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών, τη δημόσια τάξη, την εφαρμογή των νόμων. Βεβαίως δεν περιμέναμε κάτι παραπάνω από τον πρωταγωνιστή του νόμου Παρασκευόπουλου, με τον οποίο έχουν απελευθερωθεί πλέον των 10.200 κρατουμένων, συμβάλλοντας στον υποτροπιασμό του εγκλήματος». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει στον Real fm, και στους δημοσιογράφους κ. Βασίλη Λυριτζή και κ. Δημήτρη Καμπουράκη το «πόρισμα Παρασκευόπουλου» για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια. 
Όπως χαρακτηριστικά είπε «αν δείτε αυτό το κείμενο της Επιτροπής, πραγματικά προκαλεί θυμηδία. Δηλαδή, για να μην γίνονται κλοπές στο πανεπιστήμιο, επειδή κάποιοι βάζουν ιδεολογικό πρόσημο και σε αυτό -δεν είναι κλοπή χρημάτων από τα ΑΤΜ αλλά απαλλοτρίωση από τις τράπεζες- να απομακρυνθούν τα ΑΤΜ από τους χώρους των πανεπιστημίων. Να βρούμε λέει χώρους ψυχαγωγίας, μια αέναη επιτροπή διαλόγου με τους καταληψίες». Ενώ χαρακτήρισε «κερασάκι στην τούρτα» τα μαθήματα ευαισθητοποίησης των φοιτητών να μην χειροδικούν εναντίον καθηγητών και φοιτητών γιατί δεν είναι αυτοί «η άρχουσα τάξη»!
Για τη βία στα πανεπιστήμια, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε νησίδες ανομίας στα πανεπιστήμια της χώρας. Το άσυλο καθιερώθηκε πριν κάποιες δεκαετίες για να προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σήμερα ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Αντιθέτως, μέσα στα πανεπιστήμια τρομοκρατούν καθηγητές και φοιτητές. Φτάσαμε στο σημείο να καταγγέλλονται βιασμοί, κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα και να μην μπορεί να επέμβει η αστυνομία. Εμείς λέμε, λοιπόν, ότι το αυτονόητο θα πρέπει να γίνεται. Να υπάρχει αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρχών, προκειμένου να εφαρμόζεται ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση. Κάποτε πρέπει να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα».

Συνειδητή υποβάθμιση της Γενοκτονίας των Μικρασιατών 
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατήγγειλε «τη συνειδητή υποβάθμιση από τη Βουλή των Ελλήνων της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Για πρώτη φορά φέτος, δεν υπήρξε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της βουλής των Ελλήνων, στην οποία θα λάβουν τον λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, των κοινοβουλευτικών. Αντιθέτως υπήρξε απλά μια αναφορά από τον προεδρεύοντα». Και κατέληξε ότι «Πέρυσι έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της βουλής, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων, ζητώντας να επανέλθουμε σύμφωνα με τον ορισμό της ομόφωνης απόφασης της βουλής ότι είναι Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και φέτος ζήσαμε αυτή τη περαιτέρω συνειδητή, τολμώ να πω πια, γιατί πέρυσι ενημέρωσα και τον ίδιο τον Πρόεδρο της βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρωθυπουργό, υποβάθμιση της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων. Και αυτά όλα φοβούμαι ότι είναι συμπτώματα των ιδεοληψιών αυτής της κυβέρνησης».

Συνέντευξη

Μάξιμου Χαρακόπουλου

στον REALFM

και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να καλωσορίσουμε τον κ. Χαρακόπουλο, βουλευτή της ΝΔ, τομεάρχη Εσωτερικών. Να ξεκινήσουμε από αυτό λίγο κύριε Χαρακόπουλε το πόρισμαΠαρασκευόπουλου…

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα. Καλημέρα και στους ακροατές μας. Κοιτάξτε κύριε Λυριτζή, νομίζω ότι η λεγόμενη αυτή Επιτροπή του κ. Παρασκευόπουλου αποδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο τις ιδεοληψίες αυτής της κυβέρνησης με οτιδήποτε έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών, τη δημόσια τάξη, την εφαρμογή των νόμων.

Βεβαίως δεν περιμέναμε κάτι παραπάνω από τον πρωταγωνιστή του νόμου Παρασκευόπουλου, όπως έχει ονομαστεί, με τον οποίο έχουν απελευθερωθεί πλέον των 10.200 κρατουμένων με ευνοϊκές διατάξεις, συμβάλλοντας σε αυτό τον υποτροπιασμό του εγκλήματος. Πόσες φορές να συλλάβει τον ίδιο κρατούμενο ένας αστυνομικός, για όνομα του Θεού…

Λέει όμως ότι για το συγκεκριμένο ότι στην Επιτροπή παρευρέθηκαν, παρουσίασαν τις απόψεις τους, έχουν καταγραφεί, τις έχουν εντάξει μέσα σε αυτό, όλοι από την αστυνομία μέχρι τα πανεπιστήμια, οι καθηγητές...

Η πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι, απέχει παρασάγγας από αυτά που παρουσιάζει ο κ. Παρασκευόπουλος. Ξέρετε, επειδή αυτή η κυβέρνηση υπογράφει δυο-δυο τα μνημόνια, προσπαθεί να δώσει εξετάσεις αριστεροσύνης σε χώρους, όπως η παιδεία και η δημόσια τάξη. Και οι δυο αυτοί, ο κ. Παρασκευόπουλος και ο κ. Γαβρόγλου, είναι πρωταγωνιστές των ιδεοληπτικών εμμονών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος με το νόμο Παρασκευόπουλου, που έχει αποφυλακίσει, όπως σας είπα χιλιάδες κρατούμενους και ο δεύτερος είναι που έφερε ξανά το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια. Και τώρα έχουμε μια συνεργασία των δύο αυτών πρωταγωνιστών των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανομίας στα πανεπιστήμια.

Σας κατηγορούν τώρα από την πλευρά τους ότι και σεις το μυαλό σας στον αυταρχισμό, ότι μόνο στην αστυνομία.

Εμείς λέμε ότι ισχύει σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε νησίδες ανομίας στα πανεπιστήμια της χώρας. Λοιπόν, το άσυλο καθιερώθηκε πριν κάποιες δεκαετίες για να προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σήμερα ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αντιθέτως μέσα στα πανεπιστήμια τρομοκρατούν καθηγητές και φοιτητέ. Φτάσαμε στο σημείο να χειροδικούν, να δέρνουν καθηγητές, γιατί κάποιοι διαφωνούν με τις απόψεις τους, όπως συνέβη στο Πάντειο με τον καθηγητή Συρίγο, να δέρνουν ακόμα και άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως συνέβη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στην ΑΣΟΕΕ, γιατί κάποιοι διαφωνούν με τις απόψεις και τις εκδηλώσεις που γίνονται στο πανεπιστήμιο. Φτάσαμε να έχουμε καταγγελίες εκατοντάδων φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών στους χώρους του πανεπιστημίου και ο υπουργός Παιδείας να τους παραπέμπει σε ένα… ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα. Φτάσαμε στο σημείο στην πανεπιστημιούπολη  στου Ζωγράφου, να καταγγέλλονται βιασμοί, κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα και να μην μπορεί να επέμβει η αστυνομία.

Εμείς λέμε, λοιπόν, ότι το αυτονόητο θα πρέπει να γίνεται. Να υπάρχει αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρχών, προκειμένου να εφαρμόζεται ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση. Εδώ έχουμε το Πολυτεχνείο, το οποίο έχει γίνει άσυλο κάθε παραβατικού στοιχείου, το οποίο πετάει τις μολότοφ στα Εξάρχεια, καίει, σπάει και στο τέλος βρίσκει καταφύγιο μέσα στο Πολυτεχνείο, που δεν μπορεί η αστυνομία να μπει και να τους συλλάβει. Κάποτε πρέπει να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα.

Κύριε Χαρακόπουλε, εγώ δεν διαφωνώ, αλλά εδώ υποτίθεται τα πανεπιστήμια έχουν αυτοδιοίκητο, δουλειά των πανεπιστημιακών φορέων είναι, αν υπάρχει παρανομία...

Κοιτάξτε να δείτε, αυτό που συμβαίνει τόσα χρόνια. Το έχουμε ζήσει στην πράξη. Οι επιτροπές επί των επιτροπών, οι οποίες θα συνεδριάσουν την ώρα που καίγεται το πανεπιστήμιο, προκειμένου να καταλήξουν αν όντως συντελούνται αξιόποινες ή μη πράξεις για να παρέμβουν οι αρχές. Λοιπόν, πρέπει κάποτε να ξεμπερδέψουμε. Ο νόμος να είναι σαφής και κυρίως να εφαρμόζεται. Να μπορούν  να παρεμβαίνουν αυταπάγγελτα, όπως σας είπα οι αρχές. Τώρα αν δείτε αυτό το κείμενο της Επιτροπής, πραγματικά προκαλεί θυμηδία. Δηλαδή, για να μην γίνονται κλοπές στο πανεπιστήμιο, επειδή κάποιοι βάζουν ιδεολογικό πρόσημο και σε αυτό, ότι έχουμε απαλλοτριώσεις, δεν είναι κλοπή των Αυτόματων Μηχανημάτων Ανάληψης χρημάτων, δεν είναι κλοπή, είναι απαλλοτρίωση από τις τράπεζες, λοιπόν να απομακρυνθούν τα ΑΤΜ από τους χώρους των πανεπιστημίων.

Ναι, έχει ορισμένα πολύ παρατραβηγμένα…

Να βρούμε λέει χώρους ψυχαγωγίας, μια αέναη επιτροπή διαλόγου με τους καταληψίες, ειδικά …

Για μένα το πιο κουφό, να το πω έτσι, ήταν αυτό που λέει όσοι χειροδικούν εναντίον καθηγητών και φοιτητών να τους διδάξετε ότι δεν είναι της άρχουσας τάξης αυτοί.

Αυτό για την άρχουσα τάξη είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Αυτό είναι λίγο τρελό. Αλλά ξέρετε κάτι, να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου κ. Χαρακόπουλε. Καλά, πες ο Παρασκευόπουλος έχει αυτές τις απόψεις και ο Γαβρόγλου πες έχει τις ίδιες απόψεις, ήταν εκπρόσωπος των εισαγγελέων εκεί μέσα, στην επιτροπή και της αστυνομίας. Η αστυνομία πάει στο διάολο, είναι της ιεραρχίας και κάνει ότι του λέει ο υπουργός, αυτός της εισαγγελίας δηλαδή που τα ζει ας πούμε.

Δεν ξέρω αν είναι ομόφωνο το πόρισμα, γιατί διαβάζω υπήρχαν και παρεμβάσεις και από πρυτάνεις και από άλλες αρχές...

Ναι γιατί άκουσα τον πρύτανη του πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη που έλεγε ότι του είπανε να στείλει τις προτάσεις. Αλλά δεν υιοθετήθηκε καμιά. Ε, εντάξει, τι να σας πω, δεν ξέρω. Θα είναι πάντως ένα πάρα πολύ δύσκολο στοίχημα, Και έτσι όπως έχει γίνει το πανεπιστήμιο, σε περίπτωση που εσείς αποφασίσετε να βάλετε την αστυνομία έτσι θα γίνει ένας χαμός.

Σύμπτωμα των ιδεοληψιών αυτής της κυβέρνησης -και επειδή ξέρω ότι είστε φιλίστωρ κύριε Καμπουράκη, θέλω να το καταγγείλω από τη συχνότητα της εκπομπής σας- είναι η συνειδητή υποβάθμιση από τη Βουλή των Ελλήνων της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Για πρώτη φορά φέτος, δεν υπήρξε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της βουλής των Ελλήνων, στην οποία θα λάβουν τον λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, των κοινοβουλευτικών, θα μιλήσει εκπρόσωπος της κυβέρνησης και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Αντιθέτως υπήρξε απλά μια αναφορά από τον προεδρεύοντα. Σε συνέχεια όσων ζούμε τα τελευταία χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρυσι και πρόπερσι επίσης υπήρχε συνειδητή προσπάθεια αλλοίωσης του περιεχομένου της ημέρας. Ενώ ομοφώνως η βουλή το 1998 αναγνώρισε τη μέρα αυτή ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, πέρυσι στην ημερήσια διάταξη και πρόπερσι, παρουσιάζονταν ως ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής, σαν να δίνουμε άλλοθι δηλαδή στα θύματα ...

Πέρυσι έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της βουλής, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων, ζητώντας να επανέλθουμε σύμφωνα με τον ορισμό της ομόφωνης απόφασης της βουλής ότι είναι Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Και φέτος ζήσαμε αυτήν την περαιτέρω συνειδητή, τολμώ να πω πια, γιατί πέρυσι ενημέρωσα και τον ίδιο τον Πρόεδρο της βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρωθυπουργό, υποβάθμιση της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων Μικρασιατών. Και αυτά όλα φοβούμαι ότι είναι συμπτώματα των ιδεοληψιών αυτής της κυβέρνησης.

Λοιπόν, καλημέρα κύριε Χαρακόπουλε. Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.

Να είστε καλά.

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis