Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:49 | 21/10/2020

Τη νέα υπηρεσία δίκυκλης αστυνόμευσης «Δράση», που δραστηριοποιείται το τελευταίο δίμηνο και στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου είχε σύσκεψη με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, πρόκειται για μια δίκυκλη ταχεία ομάδα άμεσης επέμβασης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, αντίστοιχη της οποίας έχει συγκροτηθεί και στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, η «Δράση» απαρτίζεται από περισσότερους από 40 αστυνομικούς, που κινούνται κατά ζεύγη σε δίκυκλα χαμηλού κυβισμού («παπάκια»).

«Έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν πολύ γρήγορα, σε οποιοδήποτε σημείο, θα αλωνίσουν στην κυριολεξία την πόλη. Είναι μια καινούργια δραστηριότητα που ήδη εδώ και δυο μήνες λειτουργεί με καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, με καλούς αστυνομικούς επικεφαλής, και είμαι βέβαιος ότι η νέα ομάδα "Δράση" θα προσθέσει αξία στην ασφάλεια της πόλης», είπε ο υπουργός, εκφράζοντας τη ικανοποίησή του για την «πολύ σημαντική» μείωση της εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός εξήρε, επίσης, την συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στη λειτουργία του κοινού επιχειρησιακού κέντρου, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στους αστυνομικούς της ομάδας «Δράση», με τους οποίους είχε συνομιλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε κάνει ιδιαίτερη μνεία στις δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτό τον μεγάλο, επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες στη ζωή μας».

«Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται. Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα μπορεί, με τις δράσεις της, την ευθύνη των πολιτών της, να αντιμετωπίσει κι αυτόν τον αόρατο εχθρό».

«Η Ελληνική Αστυνομία», υπογράμμισε ο υπουργός, «είναι παρούσα στην αντιμετώπιση του Covid. Κάνει χιλιάδες ελέγχους, διαπιστώνει επίσης χιλιάδες παραβάσεις. Δεν έχουμε καμιά διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε έστω τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι είναι οι αρμοδιότεροι όλων να δίνουν οδηγίες».

Σε ερώτηση για την αντιμετώπιση φαινομένων συγχρωτισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε πως «θα επιχειρήσουμε με όλα τα μέσα συνεννόησης να μην επιτρέψουμε μεγάλες συγκεντρώσεις» και διερωτήθηκε «γιατί οι δυνάμεις του νόμου και οι συμπολίτες μας να υφίστανται για λίγους ανθρώπους τόσο μεγάλη ζημιά που σχετίζεται ακόμη και με την ανθρώπινη ζωή». Συμπλήρωσε ακόμη ότι θα «είμαστε παρόντες είτε να αποτρέψουμε είτε να προκαλέσουμε διάλυση συγκεντρώσεων που δυστυχώς στηρίζονται σε ανεύθυνες αντιλήψεις και τροφοδοτούν με πανδημία την περιοχή και κάνουν μεγάλη ζημιά σε όλη την κοινωνία».

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ασημάκης Χριστοδουλίδης, όπως επίσης διευθυντές των διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis