Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 16/10/2017

Για δεύτερη φορά κρίνεται, σήμερα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της 29χρονης Ηριάννας η οποία βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η 29χρονη μεταδιδακτορική φοιτήτρια επανέρχεται με την νέα αίτηση της σε μια προσπάθεια να καταδείξει πως η καταδίκη της σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή, θα οδηγήσει σε υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη.

[custom:google-ads]

Αν και οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους, ως ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η υπεράσπιση της 29χρονης αναμένεται, εκτός απροόπτου, να λάβει άδεια από τον ΔΣΑ προκειμένου να συζητηθεί η αίτηση αναστολής.

Τον περασμένο Ιούλιο απορρίφθηκε με οριακή πλειοψηφία η πρώτη αίτηση αναστολής της ποινής της 29χρονης

Η πλειοψηφία των δικαστών της έδρας στην απόφαση της αναφέρθηκε στα «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων» που αποδίδονται στην Ηριάννα κρίνοντας πως «είναι πολύ πιθανόν να διαπραχθούν ομοειδή εγκλήματα». Επιπλέον, οι τρεις δικαστές αποφάνθηκαν ότι «δεν προκύπτει υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη για την αιτούσα».

Αντίθετα, οι δύο δικαστές που μειοψήφησαν είχαν την άποψη ότι η εκτέλεση της ποινής για την Ηριάννα είναι βλαπτική, καθώς «θα της στερήσει την επαγγελματική και επιστημονική πρόοδο σε μία ηλικία που είναι καθοριστική προς τούτο».

«Διατηρούμε στο ακέραιο την αισιοδοξία μας ότι τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης θα αποκαταστήσουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός κράτους Δικαίου και η Ηριάννα επιτέλους θα αποφυλακισθεί δήλωσε ο συνήγορος της, Θεόδωρος Μαντάς.

 www.news.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μισθοδοτικό Προϊόν της Εθνικής Τράπεζας για όλους τους Ασφαλισμένους του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis