Νέα έφοδος της Αστυνομίας στην περιοχή της Ομόνοιας για το παρεμπόριο

Νέα έφοδος της Αστυνομίας στην περιοχή της Ομόνοιας για το παρεμπόριο

Ειδική επιχειρησιακή δράση, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε στις οδούς Σοφοκλέους, Μενάνδρου, Γερανίου, Σατωβριάνδου, Ζήνωνος και Κεραμεικού. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν 16 αλλοδαποί και συνελήφθησαν πέντε, εκ των οποίων, τρεις αλλοδαποί για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ένας για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και ένας για άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος.

Κατασχέθηκαν 14 κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, 81 συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων, 1.180 ευρώ, επιβλήθηκε πρόστιμο ποσού 200 ευρώ για κατάληψη οδοστρώματος και συντάχθηκε πρωτόκολλο κατάσχεσης και καταστροφής τροφίμων συνολικού βάρους 206 κιλών, τα οποία απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρο του Δήμου Αθηναίων.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.