Νέα έφοδος του Ρουβίκωνα σε εφορία στο Παγκράτι

ΚΕΙΜΕΝΟ
Νέα έφοδος του Ρουβίκωνα σε εφορία στο Παγκράτι

Ομάδα αντιεξουσιαστών της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα εισέβαλε πριν λίγο στην ΙΖ εφορία στο Παγκράτι. 

Η εφορία βρίσκεται στην οδό Δαμάρεως.

Φαίνεται να ροχώρησαν στην κίνηση αυτή διαμαρτυρόμενοι για τον πλειστηριασμό, σε βάρος μιας ηλικιωμένης, στου Ζωγράφου. 

Σε ανάρτηση της συλλογικότητας γράφεται σχετικά:

"Στους προκλητικά βίαιους καιρούς που βιώνουμε, κάθε ημέρα είναι ημέρα αγώνα για το αυτονόητο που έχει μπει στο στόχαστρο, που κινδυνεύει να χαθεί για την κοινωνική πλειοψηφία, που έχει ήδη χαθεί για χιλιάδες ανθρώπους – εργαζόμενους-ες που τους εκμεταλλεύθηκε το σύστημα μέχρι τέλους και μετά τους πέταξε στην βαρβαρότητα του κοινωνικού περιθωρίου, της εξαθλίωσης ακόμη και της αυτοχειρίας. Είναι αγώνας για να σταθούμε στο ύψος των αναγκών μας και να μη μείνουμε αμέτοχοι στις προκλήσεις των καιρών.

Τα θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά της στέγης, του νερού και της πρόσβασης σε ενέργεια και μέσα μαζικής μεταφοράς εδώ και χρόνια σταδιακά και μεθοδικά γίνονται νέες πηγές κερδοφορίας για το κεφάλαιο και τα εκτελεστικά του όργανα, δηλ. την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα πλοκάμια του κρατικού μηχανισμού. Πλέον, όμως, η επίθεση έχει μπει στην τελική της ευθεία."

Και πιο κάτω:

"Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εγκληματική -πλην «νόμιμη», «αναγκαστική» και «απλά διαδικαστική»- ενέργεια της ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών, όπου εξέδωσε εντολή κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας μία συνταξιούχου στο δήμο Ζωγράφου. Για μικροοφειλές στην εφορία της τάξης των 4.798 ευρώ, οι οποίες αφορούν κυρίως σε ΕΝΦΙΑ από το 2012 και μετά, πετούν στο δρόμο μία συνταξιούχο βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι της, ένα διαμέρισμα 51 τ.μ.

Επιλέξαμε να κάνουμε παρέμβαση στην συγκεκριμένη ΔΟΥ πρωταρχικά για να ορθώσουμε ένα ακόμη ανάχωμα στον αγώνα που δίνουμε, ώστε να μην βρεθεί στο δρόμο κανένας άνθρωπος της τάξης μας, για να σπάσουμε το άβατο της ατομικής διαπραγμάτευσης, της ντροπής και της ενοχής που είναι ένας σίγουρος δρόμος ήττας, αλλά για να αναδείξουμε επίσης, ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη. Καταρχήν, η εντολή για κατάσχεση ακινήτου για χρέη στο δημόσιο εναπόκειται στην κρίση και την προσωπική επιλογή του εκάστοτε δ/ντη του δημόσιου ταμείου, στη συγκεκριμένη περίπτωση στην διοικητική διεύθυνση της ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών. Και δεύτερον, ακόμη και αν πρόκειται για άμεση κυβερνητική εντολή οι κατώτεροι θεσμικά «εκτελεστικοί φορείς» έχουν πλήρη ευθύνη των πράξεών τους και της επιλογής τους να ενισχύσουν ή να αποτρέψουν στην εφαρμογή του ένα νομοθετικό πλαίσιο."

thetoc.gr