Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:15 | 30/11/2018

Με νέα απόφαση τροποποιείται η ημερομηνία έναρξης ισχύος της διαδικασίας χορήγησης και αποζημίωσης υπηρεσιών ειδικής αγωγής στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ, η οποία μετατίθεται την 1η Ιανουαρίου

[custom:google-ads]

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ημερομηνία έναρξης του νέου μέτρου ήταν η 1η Αυγούστου. Ακολούθησαν πολλές αναβολές, με την προτελευταία να ορίζει ότι οι υπηρεσίες θα αποζημιώνονται με voucher από την 1η Νοεμβρίου. Σιωπηρά, η νέα διαδικασία δεν ίσχυσε, ενώ χθες αναβλήθηκε και τυπικά για το επόμενο έτος. Ο λόγος για τις συνεχείς αναβολές σχετίζεται με τις αντιδράσεις των θεραπευτών ειδικής αγωγής που έχουν δηλώσει ότι δεν δέχονται τα κουπόνια.

Οι θεραπευτές ειδικής αγωγής έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της υπουργικής απόφασης που ορίζει τον νέο τρόπο αποζημίωσης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό μέτρο που θίγει την αρχή της ισότητας, της συμβατικής και της οικονομικής ελευθερίας.

Οπως υποστηρίζουν, το voucher-κουπόνι που θα λαμβάνει ο θεραπευτής από τον ασφαλισμένο θα το καταθέτει στον ΕΟΠΥΥ για να αποζημιωθεί σε άγνωστο χρόνο, χωρίς να γνωρίζει την αξία του. Τονίζουν δε ότι «η υπουργική απόφαση επιβάλλει στους θεραπευτές την αμοιβή τους απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ, με τον οποίο δεν έχουν και ούτε θέλουν να έχουν απολύτως καμία σχέση».

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι γονέων παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής, έχουν σταθεί στο πλευρό των θεραπευτών με το σκεπτικό ότι το νέο μέτρο καθιστά αβέβαιο το επαγγελματικό μέλλον των επαγγελματιών ειδικής αγωγής, κάτι που ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis