Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:55 | 19/04/2016

Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω ανακοίνωσης του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία γίνεται λόγος για συμπεριφορές αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει (με επίσημη ανακοίνωση) για την στάση της ΕΛ.ΑΣ. σε επεισόδια αντιεξουσιαστών με χρυσαυγίτες. 

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκαν οι προσαγωγές αριστερών φοιτητών που έγραψαν με σπρέι συνθήματα έξω από το ΠΡΟΠΟ.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ:

«Το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις αναίτιες  προσαγωγές των φοιτητών που ανήκουν στην φοιτητική παράταξη Αριστερή Ενότητα, οι οποίοι πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση την Τρίτη 19 Μαρτίου, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα κλειστά σύνορα. 

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα, τέτοιες συμπεριφορές αστυνομικής αυθαιρεσίας που υπονομεύουν στην πράξη την ανάγκη να ενισχυθεί η αλληλεγγύη στους ανθρώπους που κατατρεγμένοι από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την καταστροφή, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό φτάνουν στην Ευρώπη για να βρουν καταφύγιο και συναντούν την Ευρώπη-φρούριο, μας προβληματίζουν και μας βρίσκουν καθαρά απέναντι.

Ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες για το συγκεκριμένο περιστατικό και να προχωρήσει άμεσα ο ουσιαστικός εκδημοκρατισμός της ΕΛΑΣ».

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis