Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:58 | 03/02/2015

 

Φαίνεται πως το λαϊκό ρητό που θέλει τον χρόνο να κυλά σαν ποτάμι δεν πείθει πλέον τους επιστήμονες οι οποίοι πασχίζουν να συνδέσουν παρελθόν, παρόν και μέλλον με έναν τρόπο που ουδέποτε είχαμε φανταστεί.

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και ο Δρ. Μπράντφορντ Σκο που ασχολείται χρόνια με τη Φιλοσοφία, προχώρησαν σε μια νέα θεωρία που έρχεται να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, υποστηρίζοντας πως το πέρασμα του χρόνου στην ουσία είναι μια βλακώδης άποψη η οποία ουδέποτε τεκμηριώθηκε.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Δρ. Σκο, την οποία ο ίδιος ονομάζει «Κομμάτι του Σύμπαντος», οι άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν πως ο χρόνος κινείται προς τα εμπρός και πως όσα ζήσαμε παύουν να υπάρχουν το επόμενο δευτερόλεπτο, μένοντας απλές αναμνήσεις. Υποστηρίζει δηλαδή πως ο χρόνος σε όλες τις εκφάνσεις του υπάρχει στο σύμπαν υπό τη μορφή παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος.

Με άλλα λόγια, ό,τι ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε βρίσκεται ήδη στο χρονοδιάγραμμα το σύμπαντος, δε μπορούμε όμως να το συναντήσουμε μετέπειτα ή πρόωρα λόγω του ότι οι εμπειρίες αυτές βρίσκονται σε διαφορετικά χρονικά σημεία μέσα στο σύμπαν, την ώρα που εμείς κινούμαστε συνεχώς στο συμπαντικό χρόνο και αδυνατούμε να παραμείνουμε σε ένα μόνο σημείο κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Σύμφωνα με την ίδια θεωρία το ταξίδι στο χρόνο δεν είναι εφικτό λόγω του ότι βρισκόμαστε σε διαφορετική χρονική αναλογία από τις εμπειρίες και όσα πρόκειται να ζήσουμε στο μέλλον. Υπάρχουν στο σύμπαν, αλλά αδυνατούμε να τα συναντήσουμε.

Πρόκειται για την ανατρεπτικότερη θεωρία όλων και περιμένουμε να δούμε την έκβαση των ερευνών.

koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis