Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:42 | 10/01/2016

Άλλα δέκα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ένας 51χρονος ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός που αντιμετωπίζει κατηγορίες για δέκα ληστείες και απόπειρες στα Χανιά και το Ρέθυμνο, ενώ ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης 18 ετών επειδή άφησε παραπληγικό έναν συγχωριανό του τον οποίο πυροβόλησε εν ψυχρώ!

Ο 51χρονος που κρατείται στο σωφρονιστικό κατάστημα «Κρήτη 1» στην Αγιά, καταδικάστηκε από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Χανίων για ένοπλη ληστεία στην τότε Εμπορική τράπεζα Ρεθύμνου, που είχε γίνει το 2009. Τότε, είχε αφήσει ίχνη αίματος καθώς κόπηκε σπάζοντας την τζαμαρία για να εισβάλει στην τράπεζα και το DNA του ταυτοποιήθηκε.

Για τον κακοποιό, που κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τη ληστεία, εκκρεμούν πλήθος δίκες για άλλες οκτώ ληστείες και δυο απόπειρες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Σε μια από αυτές, στην Εθνική τράπεζα της Σούδας, είχε πετάξει και βόμβα για να γκρεμίσει την τζαμαρία και να μπει μαζί με τον συνεργό του!

Τον περασμένο Μάιο, ο 51χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών για Ατην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 49χρονου πρώην προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργου Μοσχάκη, τον Ιούνιο του 2010. Το θύμα, που έχει 90% διαπιστωμένη αναπηρία, είχε συγκλονίσει τους πάντες όταν παρακολούθησε όλη τη δίκη πάνω σε φορείο καθώς μπορεί να κινήσει μόνο το κεφάλι του!

Στην κατάθεσή του, ο Γιώργος Μοσχάκης είχε περιγράψει πώς ο δράστης τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι επειδή του ζήτησε το λόγο γιατί είχε μπει στο αγρόκτημά του και είχε κόψει πέντε ελιές. Η σφαίρα είχε διαπεράσει το στόμα του και είχε καρφωθεί στην πίσω πλευρά του ουρανίσκου ανάμεσα στον τρίτο και τον τέταρτο σπόνδυλο, καθηλώνοντάς τον στο κρεβάτι για πάντα!

 

 

 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis