Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:38 | 10/05/2017

Νέα γενιά «Πυρήνων της Φωτιάς» ή τροφοδότες του... επαναστατικού Ταμείου «βλέπουν» τα στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ πίσω απο την αποτυχημένη ληστεία στη Γεωπονική Σχολή. Η αποκάλυψη ότι ο 25χρονος είναι αδελφός καταδικασμένου μέλους της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έχει θέσει σε συναγερμό και τη αντιτρομοκρατική που ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα κίνητρα της ληστείας  και κυρίως την «κατάληξη» της λείας.

Ο 25χρονος που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας σήμερα είναι αδελφός του 27χρονου Φοίβου Χαρίση Πούλου, που είναι έγκλειστος στις φυλακές για συμμετοχή του στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Οι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τις κινήσεις και τις επαφές του 25χρονου αναμένεται να γίνουν έρευνες σε οικίες και στα σημεία που κινούνταν.    

Η βλάβη στη μοτοσικλέτα και η σύλληψη του 25χρονου

Με τα χρήματα της ληστείας (για την ακρίβεια την κασετίνα στην οποία μεταφέρονται) και το όπλο πάνω του, συνελήφθη ο 25χρονος, ο οποίος μαζί με ένα δεύτερο άτομο «χτύπησαν» την χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε ΑΤΜ μέσα στην Γεωπονική Σχολή.  

Ο νεαρός δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ασφάλεια που βρίσκεται «τηρεί αρνητική στάση».

Ο δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν με κλεμμένη μηχανή η οποία λόγω βλάβης δεν πήρε μπροστά. Στην άγρια καταδίωξη που ακολούθησε συνελήφθη ο 25χρονος με τα χρήματα και το όπλο αλλά ο δεύτερος συνεργός του, κατάφερε να διαφύγει. 

Το όπλο θα ελεγχθεί για αν έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν.  

Ποιος είναι ο έγκλειστος Φοίβος  Χαρίσης Πούλος   

Ο κατηγορούμενος  για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς, Φοίβος Χ. Πούλος είχε συλληφθεί στις 30 Απριλίου του 2013 σε μπυραρία στη Ν. Φιλαδέλφεια μαζί έναν 26χρονο (γιο απόστρατου αξιωματικού του στρατού) καθώς καταζητούνταν από τον Φεβρουάριο του 2013 για ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης στο Πυργετό Λάρισας και στον Φιλώτα Φλώρινας.

 

 

 

 

DNA και των δυο είχαν βρεθεί σε γιάφκες και οικήματα ασφαλείας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο Φοίβος Χαρίσης Πούλος και ο 25χρονος αδελφός του που συνελήφθη σήμερα στο Βοτανικό είναι γιοί πρώην   υψηλόβαθμους στελέχους της ΑΔΕΔΥ.

 www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis