Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:58 | 12/02/2020

Η νέα δήλωση  του Βουλευτή Σύριζα Β’ Πειραιά και αρμόδιου τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Γ. Ραγκούση:

Ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο η πρωτοφανής και απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποφύγει να απαντήσει στα τρία ερωτήματα που της θέσαμε χθες για το ενδεχόμενο εμπλοκής ειδικών φρουρών, που πρόσφατα προσέλαβε, σε σοβαρό επεισόδιο.

Εάν σήμερα δεν δοθούν οι επίσημες απαντήσεις που ζητήσαμε, τότε απλώς να γνωρίζουν ότι θα εξαναγκαστούν να απαντήσουν σε επίκαιρη ερώτηση που άμεσα θα καταθέσουμε στη Βουλή.

Προς το παρόν θέλουμε να καταγραφεί πως κατά την προχθεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την ασφάλεια, ο Υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοίδης δεν ανέφερε το παραμικρό σχετικά με ενδεχόμενο τέτοιο γεγονός, παρά τις επανηλειμμένες επικριτικές αναφορές που κάναμε για την πρόσληψη ειδικών φρουρών αντί αστυνομικών, όπως η ακόλουθη:

«Δεν κάνατε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ κι εκτός Πανελληνίων; Δεν έχετε πάρει ένα σωρό Ειδικούς Φρουρούς-αντί για Αστυνομικούς μέσω Πανελληνίων-και με ελάχιστη εκπαίδευση, σε βάρος και της δικής τους ασφαλείας και κυρίως της ασφαλειας των πολιτών, τους εχετε αμολήσει στους δρόμους; Ήταν ή δεν ήταν Ειδικός Φρουρός ο Κορκονέας, ο οποίος δολοφόνησε τον Γρηγορόπουλο και ελλείψει εκπαίδευσης έφτασε να αντιδρά με αντανακλαστικά που δεν αντιδράσανε αστυνομικοί ή δεν θα αντιδρούσαν αστυνομικοί στη θέση του;»

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis