Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 06/08/2016

Την έγκρισή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το φθινόπωρο αναμένεται να δώσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Το δημοψήφισμα θα αφορά την αποδοχή ή μη σημαντικών συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, ενώ η διεξαγωγή του εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα πραγματικό πολιτικό τεστ αντοχής για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα. 

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο ιταλός πρωθυπουργός, στην περίπτωση που απορριφθούν οι προτεινόμενες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, ο ίδιος θα υποβάλει την παραίτησή του.

Σημειώνεται πολλές δεξαμενές σκέψεις και οίκοι θεωρούν το επερχόμενο δημοψήφισμα στην Ιταλία ως έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς κινδύνους για την Ευρώπη μετά το Brexit, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να προκαλέσει άλλη μία πηγή αστάθειας και αβεβαιότητας στην ήπειρο. Και τούτο διότι στην περίπτωση που πράγματι ηττηθούν πολιτικά οι προτάσεις Ρέντσι στο δημοψήφισμα, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ανόδου του ευρωσκεπτικιστικού και λαϊκιστικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis