Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 23/03/2018

Εξαρθρώθηκε μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συμμορία που δραστηριοποιούνταν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο νομό Θεσσαλονίκης και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (22-3-2018), στη Θεσσαλονίκη, πέντε μέλη της συμμορίας και συγκεκριμένα ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας και τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 51, 42, 32, και 26 ετών, ενώ επιπλέον διακριβώθηκε η δράση ενός 32χρονου ημεδαπού, αρχηγικού μέλους της συμμορίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) καθώς και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, προέκυψε ότι τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία, με αρχηγό τον έναν 32χρονο και τα μέλη να έχουν διάφορους ρόλους. Συγκεκριμένα ενεργώντας υπό την καθοδήγηση του 32χρονου τα μέλη της σπείρας εισήγαγαν και προμήθευαν τη σπείρα με ναρκωτικά, αναλάμβαναν τη μεταφορά και αποθήκευσή τους καθώς και την περαιτέρω διακίνηση στο νομό Θεσσαλονίκης και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της συμμορίας καθώς και την κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 73,26 γραμμάρια κοκαΐνης
  • 61,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • 3 μεταλλικοί τρίφτες
  • κινητά τηλέφωνα
  • τα χρηματικά ποσά των 2.920 ευρώ και 21.000 Λεκ Αλβανίας

Κατασχέθηκαν επίσης δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

εξαρτησιογώνες ουσίες

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis