Νέα επιτυχία των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφάλειας Μαρκοπούλου-Μεσογαίας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΣ
Νέα επιτυχία των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφάλειας Μαρκοπούλου-Μεσογαίας

Συνελήφθη, τις μεσημβρινές ώρες της 7-11-2018 στο Μαρκόπουλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, ένας αλλοδαπός για διαρρήξεις-κλοπές από εξοχικές κατοικίες στο Πόρτο Ράφτη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, ο δράστης μαζί με άγνωστους συνεργούς του, από το 2012, εντόπιζαν οικίες στο Πόρτο Ράφτη από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και στη συνέχεια παραβίαζαν θύρες και παράθυρα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι δράστες προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό των οικιών, δεν δίσταζαν να αποκολλούν τις εξωτερικές περιφράξεις και τα προστατευτικά κάγκελα των οικιών.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς, εργαζόμενος ως κηπουρός στην περιοχή είχε τη δυνατότητα να κατοπτεύει με άνεση τις υποψήφιες προς διάρρηξη κατοικίες, ενώ σε περιπτώσεις αστυνομικών ελέγχων μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του.

Μετά το πέρας των διαρρήξεων, ο ανωτέρω διοχέτευε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων στην χώρα καταγωγής του, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος.

Από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές
  • Πλήθος εργαλείων
  • Αεροβόλο πιστόλι
  • Μαχαίρια
  • Φυσίγγια
http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/09112018gadaklop001.jpg

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν  56  περιπτώσεις διαρρήξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

 

http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/09112018gadaklop004.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018b/09112018gadaklop003.jpg