Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:57 | 20/08/2019

Μία νέα καταγγελία για «περιστατικό αστυνομοκρατίας» μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο γίνεται από εργαζόμενους. Μετά το συμβάν που έλαβε χώρα στο Θριάσιο και το οποίο κατήγγειλε αρμοδίως η εφημερεύουσα ψυχίατρος, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ) ενημερώνει τους υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για ένα «πρωτοφανές» όπως το χαρακτηρίζει «περιστατικό αυθαιρεσίας κι αστυνομοκρατίας».

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, το συμβάν καταγράφηκε στο Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου κατά τις πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής. Η περιγραφή των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σωματείο, μόνο προβληματισμό γεννούν για το πώς αντιλαμβάνονται οι – κουρασμένοι και εξαντλημένοι συνήθως από τις αναμονές στα νοσοκομεία- πολίτες, είτε οι ασθενείς είτε οι οικείοι τους το λειτούργημα του γιατρού αλλά και τη δική τους θέση μέσα στο σύστημα δημόσιας υγείας.

«Συγγενής ασθενούς – ανώτατη δικαστής, όπως ανέφερε – αναζητούσε τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος. Τη στιγμή εκείνη ο γιατρός ενημέρωνε τη βάρδια της επόμενης μέρας (παράδοση – παραλαβή). Θεωρώντας η συγγενής ότι ο γιατρός είχε εγκαταλείψει το νοσοκομείο, κάλεσε δύο αστυνομικούς να «ψάξουν» τον γιατρό. Φυσικά, ο γιατρός ήταν στη θέση του. Ο εν λόγω γιατρός όλη την προηγούμενη μέρα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της ασθενούς λόγω της βαρύτητας του προβλήματος της υγείας της» αναφέρει το Σωματείο.

[custom:google-ads]

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής «το θέμα εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και διαδικασίες για τυχόν παράπονα ή ερωτήματα».

Το Σωματείο του Ευαγγελισμού διατυπώνει την ανησυχία του επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Αναφέρει ότι παλαιότερα είχαν κληθεί ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό με αφορμή τη διαμαρτυρία των εργαζομένων ότι εγιανιάζονται νέα χειρουργεία αλλά χωρίς προσωπικό καθώς και τη μεταφορά με χειροπέδες εφημερεύουσας γιατρού από το Αττικό στο αυτόφωρο της Ευελπίδων επειδή ασθενής μπήκε σε ράντζο.

«Ως υγειονομικοί είναι σίγουρο πως θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το δικό μας καθήκον απέναντι στους ασθενείς μας και παράλληλα, θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία» αναφέρει το Σωματείο, καταδικάζοντας «οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκρατίας, αυταρχισμού και «κοινωνικού αυτοματισμού»».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επεσε στον γκρεμό κάνοντας όπισθεν με το ΙΧ του και σκοτώθηκε

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis