Νέα μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. - Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Νέα μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. - Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με ομόλογες Αρχές της Γερμανίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Αλβανία στη χώρα μας και περαιτέρω αποθήκευση, διαμετακόμιση και μεταφορά-εξαγωγή, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στις 2 και 3-1-2017 4 ημεδαποί, οι τρεις ηλικίας 48, 51 και 61 ετών στην Ελλάδα και ένας 58χρονος στη Γερμανία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/04012017narkvtikagada001.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/04012017narkvtikagada002.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/04012017narkvtikagada003.jpg

Πιο αναλυτικά, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα για τη δράση του ανωτέρω εγκληματικού κυκλώματος, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων και πολυήμερη επιτήρηση των ενεργειών τους, εξακριβώθηκαν οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, τα μέσα της επικείμενης μεταφοράς και οι διασυνδέσεις των μελών της οργάνωσης στην Ελλάδα, με τους συνεργάτες τους στην Γερμανία.

Στο πλαίσιο αυτό, βραδινές ώρες της 2-1-2017 στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με την αντίστοιχη Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λ.Σ και των Λιμενικών Αρχών της Ηγουμενίτσας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών.

Στην έρευνα που επακολούθησε, βρέθηκε και κατασχέθηκε, κρυμμένη μεταξύ νομίμου φορτίου οικοσκευής και βρώσιμων προϊόντων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 213 κιλών και 930 γραμμαρίων.

Οι 2 ημεδαποί, ηλικίας 48 και 51 ετών, επιβαίνοντες σε αυτό συνελήφθησαν.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/04012017narkvtikagada005.jpg

Το παραπάνω φορτίο είχε προορισμό τη Γερμανία, με παραλήπτη 58χρονο ημεδαπό, ο οποίος μετά από απόλυτο επιχειρησιακό συντονισμό με τις Γερμανικές Αρχές, συνελήφθη.

Εν συνεχεία, μεσημβρινές ώρες της 3-1-2017 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε οργανωμένη επιχείρηση σε αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 79 συσκευασίες αεροστεγώς σφραγισμένες και περιτυλιγμένες με αλουμινόχαρτο, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 51 κιλών και -984- γραμμαρίων. Ο παραπάνω αποθηκευτικός χώρος ανήκε σε εταιρεία συμφερόντων 61χρονου ημεδαπού, ο οποίος και συνελήφθη.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 265 κιλών και 914 γραμμαρίων
  • 2 φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών
  • 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • Το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ
  • 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • 1 μηχάνημα παρασκευής αεροστεγών συσκευασιών
  • 2 κόφτες
  • Πλήθος από σακούλες για συσκευασία ναρκωτικών

Από τη μεθοδολογία και το εύρος δράσης, υπολογιζομένων και των κατασχεθεισών ποσοτήτων κάνναβης, η αξία των οποίων εκτιμάται στις 265.000 ευρώ, προκύπτει ο διεθνικός χαρακτήρας και η επαγγελματική υποδομή στη διακίνηση ναρκωτικών, της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.