Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:57 | 10/03/2016

Απτόητη συνεχίζει η κυβέρνηση τους διορισμούς ημετέρων, την ώρα που οι δανειστές απαιτούν νέο γύρο περικοπών σε συντάξεις και μισθούς.

Νέα διάσταση αποκτά η υπόθεση Καρανίκα, με τη γνωστοποίηση ότι και η αδελφή του πρωθυπουργικού συμβούλου διορίστηκε σε κρατική θέση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία». Ο λόγος για την πρώην βουλευτή Ξανθίππη Καρανίκα, αδελφή του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα, η οποία έχει προσληφθεί στη θέση της γραμματέως του προέδρου της ΟΛΘ Α.Ε., πολύ πριν διοριστεί ο αδελφός της στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την τιμητική της στο κύμα προσλήψεων έχει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί δεξαμενή από την οποία στελεχώνεται το δημόσιο σε θέσεις μετακλητών, συμβούλων υπουργών ακόμη και του πρωθυπουργού.

Παρά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε ο διορισμός της οικογένειας του ράπερ γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, το τσουνάμι των προσλήψεων συνεχίζεται.


Στο ίδιο γραφείο με τον πασίγνωστο πια Νίκο Καρανίκα, δηλαδή το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, εργάζεται ως ειδική σύμβουλος από τις 18 Ιανουαρίου 2016 η φιλόλογος Παρασκευή Μαυροφρύδη, η οποία ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Ηράκλειο Αττικής το 2014 με τον συνδυασμό «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής - Ενωμένο Ψηφοδέλτιο» που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η Μάνια Καββαθά, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αργολίδα με την Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή (Αύρα) από τις 11 Ιανουαρίου 2016 έχει διοριστεί σε θέση ειδικού συμβούλου στο Γραφείο Ειδικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Η Χάρις Τριανταφυλλίδου, μέλος των Νέων ΣΥΡΙΖΑ Πετραλώνων -  Θησείου - Κεραμεικού, διορίστηκε σε δύο πολιτικά γραφεία μέσα στο 2015, με την περίπτωσή της να διαψεύδει το επιχείρημα περί αυτόματης παύσης των μετακλητών υπαλλήλων όταν παυτεί και ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Πριν από ακριβώς έναν χρόνο τοποθετήθηκε σε θέση ειδικής συμβούλου στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, από όπου παραιτήθηκε στις 16 Οκτωβρίου για να διοριστεί τρεις ημέρες αργότερα ειδική σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έξι μηνών.

Αποτυχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ηρακλείου ο Νίκος Τρευλάκης, πέτυχε να διοριστεί ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στις 25 Φεβρουαρίου, όπως αποκαλύφθηκε στα μέσα της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ. Τρευλάκης γεννήθηκε το 1988 στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει εργαστεί «σαν βοηθός λογιστή», ενώ, όπως δηλώνει υπερηφάνως, συμμετείχε στην «εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008».


Ο δημοσιογράφος Ματθαίος Τσιμιτάκης, στον οποίο ο κ. Τσίπρας πριν από 14 μήνες έλεγε ρητά και κατηγορηματικά ότι θα δώσει τέλος στο κομματικό κράτος και τους μετακλητούς υπαλλήλους, διορίστηκε στο Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, και μάλιστα με απόφαση και υπογραφή του κ. Τσίπρα! Σύμφωνα με το ΦΕΚ 89 που δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2016, ανακοινώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ο κ. Τσιμιτάκης διορίζεται ειδικός συνεργάτης στη συγκεκριμένη θέση, έχοντας μάλιστα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου.

H αδελφή Καρανίκα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η Ξανθίππη Καρανίκα επιλέχτηκε από τον πρώην πρόεδρο του ΟΛΘ και νυν γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή, όταν εκείνος για τις νέες αρμοδιότητές του αναζητούσε γραμματέα στο λιμάνι. Αυτό συνέβη τον περασμένο Μάιο και λίγο μετά ο κ. Παντής αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της ΟΛΘ. Α.Ε, μία θέση που παραμένει άδεια μέχρι και σήμερα καθώς τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας. Και μπορεί ο Γιάννης Παντής να εγκατέλειψε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την Αθήνα, όμως η κυρία Καρανίκα, που στις βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2012 είχε εκλέγει βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει στη θέση της γραμματέως του προέδρου. Προσλήφθηκε μέσω εργολαβίας, αφού προσλήψεις στην ΟΛΘ δεν γίνονται στο πλαίσιο των λεγόμενων «εργολαβικών προσλήψεων βοηθητικών εργασιών». Ο μισθός της πάντως είναι σχετικά χαμηλός. Μεικτά φτάνει τα 586 ευρώ ενώ καθαρά κυμαίνεται στα 540 ευρώ και διαφέρει κατά πολύ από τους παλιότερους μισθούς που καταγράφονταν στη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΔ και έφταναν τα 1.800 ευρώ μεικτά (1.500 ευρώ καθαρά).



iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis